szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az általános iskolát választó szülőknek, a felsőoktatásban tanulóknak, a középiskolába vagy egyetemre, főiskolára felvételizőknek is lesz dolguk áprilisban. Íme, a legfontosabb dátumok.

Április 11-12.: általános iskolai beiratkozás

Az általános iskolák április 11-én és 12-én tartják a beiratkozást - bár az adatokat idén már meg lehet adni online, továbbra is kötelező személyesen megjelenni az iskolában.

Fontos információ szülőknek: idén is kötelező elmenni az általános iskolai beiratkozásra

Bár az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges adatokat már online is be lehet küldeni, továbbra is kötelező személyesen megjelenni az oktatási intézményekben, ahol be kell mutatni a gyerekek lakcímkártyáját és a különböző igazolásokat.

Április 19-től: felvételi ügyintézés

Az egyetemre, főiskolára jelentkezők április 19-től kapnak online tájékoztatást a teendőkről, ellenőrizhetik a feltöltött dokumentumok feldolgozottsági státuszát, később láthatják vizsgaeredményeiket, felvételi pontjait, végül pedig a besorolási döntésről szóló határozatot. Mivel mindenről e-mailben kaptok majd információt, rendszeresen ellenőrizzétek az e-felvételi felületén megadott e-mail-címeteket. A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Április 30-ig: a középiskolai felvételi eredménye

Április 30-ig a középiskolák elküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak - a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba jelentkezőkről csak akkor kapnak értesítést az általános iskolák, ha az adott diákot felvették.

Április 15.: diákhitel-igénylési határidő

Az áprilisi diákhitel-igénylési határidő április 15-e - ha eddig igényeltek hallgatói kölcsönt, május 15-én kapjátok meg az összeget.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!