szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma hozzák nyilvánosságra a 2019-es keresztféléves felvételi ponthatárait - majdnem ötezren jelentkeztek a februárban induló képzésekre.

Mesterképzésre 4 543-an (közülük 4 296-an állami ösztöndíjas formára), alapképzésre 590-en, felsőoktatási szakképzésre pedig 98-an jelentkeztek első helyen.

A keresztféléves felvételi legnépszerűbb intézménye a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelyet az összes, közel ötezer jelentkezőből 1435-en jelöltek meg, közülük 1284-en első helyen.

A második helyen a Szent István Egyetem áll 725 jelentkezővel, a harmadik a Budapesti Corvinus Egyetem 544, a negyedik a Debreceni Egyetem 514, az ötödik pedig a Széchenyi István Egyetem 479 jelentkezővel.

A legnépszerűbb képzési terület a gazdasági, a műszaki és az informatikai. A keresztféléves felvételin a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

A keresztféléves felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Itt a lista: ez öt legnépszerűbb egyetem és szak a keresztféléves felvételin

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezeti a népszerűségi listát a 2019-es keresztféléves felvételin. A legnépszerűbb képzési terület a gazdasági, a műszaki és az informatikai.