szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezeti a népszerűségi listát a 2019-es keresztféléves felvételin. A legnépszerűbb képzési terület a gazdasági, a műszaki és az informatikai.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre jelentkeztek a legtöbben a keresztféléves felvételin. Az összes, közel ötezer jelentkezőből 1435-en választották ezt az egyetemet, közülük pedig 1284-en első helyen.

A második helyen a Szent István Egyetem áll 725 jelentkezővel, a harmadik a Budapesti Corvinus Egyetem 544, a negyedik a Debreceni Egyetem 514, az ötödik pedig a Széchenyi István Egyetem 479 jelentkezővel.

A legnépszerűbb képzési terület a gazdasági, a műszaki és az informatikai. A keresztféléves felvételin a legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4 543-an (közülük 4 296-an állami ösztöndíjas formára), alapképzésre 590-en, felsőoktatási szakképzésre pedig 98-an jelentkeztek.

A legnépszerűbb mesterképzések a vezetés és szervezés, a gépészmérnöki, a mérnökinformatikus, a műszaki menedzser és a vállalkozásfejlesztés. Az alapképzésre jelentkezők közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, illetve az emberi erőforrások képzésre jelentkeztek.

Itt a teljes lista: ilyenek voltak a ponthatárok az előző években a keresztféléves felvételin

Milyen pontokkal lehetett tavaly bekerülni az egyetemekre és főiskolákra? Itt megnézhetitek az előző évek keresztféléves felvételi ponthatárait.