Felsőoktatás MTI

Új campust avatott a Pannon Egyetem

Elolvasom

Felavatták szerdán a Pannon Egyetem kőszegi campusát, ahol szeptemberben kezdődik meg az oktatás. Nemzetközi tanulmányok mesterszakon angol nyelven, kulturálisörökség-menedzsment és fenntartható fejlődés szakon szintén angol nyelvű továbbképzés indul, de a tervek szerint a kínálatot később tovább bővítik például EU-projektmenedzsment, turisztikaidesztináció-menedzsment, valamint szőlő- és borászati mérnök szakkal.

Felsőoktatás Eduline

Egy egész évfolyamnyi frissdiplomás orvos tűnhet el

Elolvasom

Az orvostanhallgatók olyan jognyilatkozatot írnak alá, amelyben önként lemondanak a hazai szakorvosjelölti képzésben való részvételről, ha a kormány nem változtatja meg azt a szabályt, amely a fiatalokat kilenc évig egyetlen kórházhoz láncolja - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás Eduline

4,3 milliárd forintos fejlesztés indul a Pannon Egyetem

Elolvasom

A veszprémi székhelyű egyetemen 4,3 milliárd forintos fejlesztést hajthat végre 2009-től 2011 végéig; ehhez 4,1 milliárd forint uniós és állami támogatást kapott az intézmény - mondta Rédey Ákos, az egyetem rektora csütörtökön Veszprémben, az egyetemen rendezett konferencián.

Közoktatás Edupress

24 órás Programozási Versenyt rendeztek Veszprémben

Elolvasom

A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara (MIK) harmadik alkalommal hirdette meg 24 órás Programozási Versenyét az intézmény hallgatói számára. Április 1-2-án Veszprémben a legjobb nyolc csapat bizonyította problémamegoldó képességét csapatmunkában, a téma pedig a gazdasági válsághoz kötődött: a diákoknak olyan informatikai rendszert kellett kidolgozniuk, amely segíti a szervezetek logisztikájának olcsóbbá tételét - közölte az egyetem az Edupress-szel.

Közoktatás Edupress

Költöznek a veszprémi egyetemisták a Központiba

Elolvasom

Megkapta a használatbavételi engedélyt a Pannon Kollégium Kft., a felújított Központi Kollégium üzemeltetője a veszprémi Pannon Egyetemen, így november 18. és 20. között költözhetnek a hallgatók az épületbe. A hosszas felújító munkálatok eredményeként átalakult lakóegységekkel és korszerű lakhatási feltételekkel várja új lakóit a Pannon Egyetem 1964-ben épített Központi Kollégiuma.

Közoktatás Eduline

Regionális információs napok a mobilitásért

Elolvasom

Budapesten kívül még hét vidéki városban tart információs napot az ősz folyamán az európai oktatási és képzési pályázatokkal foglalkozó Tempus Közalapítvány. A regionális napokon a Comenius nemzetközi iskolai együttműködésekről és a Leonardo szakképzési mobilitásról lesz szó – az általános információktól kezdve a már megvalósult projektek bemutatójáig. A pályázati formákkal még csak most ismerkedő közoktatási és szakképző intézmények képviselőinek a pályázatokban már érdekelt iskolák példái adhatnak ösztönzést az európai mobilitáshoz való csatlakozásra.