szerző:
Eduline

Továbbra is havi 2200-3900 forintért vehettek diákbérletet az ország legnagyobb egyetemvárosaiban.

©

A debreceni DKV kombinált bérletével a trolibuszokat, a villamosokat és a buszokat is használhatjátok, a diákbérlet ára változatlanul 3600 forint. A környékről bejáró diákok 3000 forintért vehetnek kiegészítő kombinált bérletet.

Miskolcon is változatlanok az árak, a kizárólag villamosra érvényes diákbérletet havi 2900 forintért vehetitek meg, a kombinált bérlet ára 3900 forint.

Pécsett a Tüke buszjárataival közlekedhettek, ötvenkilenc vonalon, az éjszakai járatokat pedig éjfél és hajnali négy között használhatjátok, ilyenkor körülbelül óránként járnak buszok. 2015-ben 3300 forintért válthattok havi diákbérletet, 9500 forintért pedig negyedéveset.

Szegeden továbbra is 3585 forint a diákbérlet ára, ezért az összegért a trolikra, villamosokra és a buszjáratokra is felszállhattok. A Szegedi Tudományegyetemtől a szociálisan rászoruló hallgatók ugyanakkor bérlettámogatást kaphatnak.

Veszprémben a Balaton Volán járatait használhatjátok, a havi diákbérlet ára továbbra is 2350 forint.

Győrben az idén is 2200 forint a diákok havibérlete, és 6500 forint a negyedéves bérlet. Ezzel a Kisalföld Volán helyi buszjáratait vehetitek igénybe, ötven vonalon.

Sopronban a Kisalföld Volán tájékoztatása szerint a féléves diákbérlet 3800 forint, a havi pedig 630 forint, a városban több mint harminc buszjáratot használhattok. Mennyit kell fizetni a budapesti diákbérletért? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok, az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, az Üllői úti kínálatról pedig itt találtok infókat. A 300 forintos pizzaszeletek titkát itt árultuk el.

Arról, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok. A 400-500 forintos színházjegyek titkát ebben a cikkünkben árultuk el, a négy legjobb karácsonyi vásárt pedig itt mutattuk be. A hallgatói élettel, szabadidővel és bulikkal kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!