Közoktatás Eduline

Négynapos iskolahetet vezetnek be az iskolákban, milliókat spórolnak az amerikai körzetek

Elolvasom

Egyre több egyesült államokbeli oktatási körzetben váltanak négynapos iskolahétre, az intézmények több tízezer dollárt spórolhatnak meg a fűtésen, a világításon és az étkeztetésen. A négynapos iskolahét és a háromnapos hétvége sokak szerint a diákok teljesítményére is jó hatással van, a szülők azonban nem örülnek a változtatásnak – nem tudják, ki felügyel majd a gyerekeikre péntekenként.

Közoktatás Eduline

Drasztikus váltás: hatnapos lesz az iskolahét, kötelező lesz a szombati tanítás

Elolvasom

Egyre több amerikai és brit iskolai körzetben fontolgatják a hatnapos iskolahét bevezetését – a tervek szerint a diákoknak legalább hat-hét órájuk lenne naponta, és szombaton is nyitva tartanának az oktatási intézmények. A változtatástól a tanulmányi eredmények és a többgyermekes anyák elhelyezkedési esélyeinek javulását várják.

Közoktatás Eduline

Négynapos iskolahetet vezetnek be az általános iskolákban - aggódnak a szülők az Egyesült Államokban

Elolvasom

Kisebb közüzemi számlák, olcsóbb étkeztetés – ezekre az előnyökre hivatkozva vezetik be egyre több amerikai iskolakörzetben a négynapos tanítási hetet. Felmérések szerint nemcsak az intézmények költségvetésére, hanem a diákok eredményeire is jó hatással van az új rendszer. A tanulók jobban szeretik az iskolát, ha egy héten csak négyszer kell bejárni – állítják kutatók.