Campus life Eduline

Az egyetemi fogalmak valódi jelentései - nem csak elsőéveseknek

Elolvasom

Már több magyar-magyar szótárt is készítettünk leendő egyetemistáknak, ahol összeírtuk azoknak a fogalmaknak a steril - mondhatni „szótári” - jelentését, amelyek újak lehetnek számotokra gólyaként. Ugyanakkor tudjuk, hogy a gyakorlatban teljesen mást jelent nektek a tanulmányi osztály, a zh, vagy éppen a szorgalmi időszak. Többen el is kezdtétek összegyűjteni, mi ezeknek az igazi magyarázata.

Campus life Eduline/MTI

Különleges szótár jelent meg a koronavírushoz kapcsolódóan

Elolvasom

A koronavírus berobbanása után szinte sosem látott sebességgel jelentek meg új szavak a hétköznapokban. Veszelszki Ágnes nyelvész, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense pedig úgy döntött, hogy összegyűjti a 2020 januárja és júniusa között keletkezett új kifejezéseket.

Nyelvtanulás Eduline

Ingyenes és jól működik: három szuper fordító alkalmazás

Elolvasom

Hamarosan kezdődik az iskola, itt az ideje, hogy felturbózzátok a nyelvtudásotokat. Persze nem az iskolásoknak lehet segítség egy megbízható offline szótár, hanem azoknak is, akik nyelvvizsgára készülnek. Három olyan fordító appot gyűjtöttünk össze nektek, amikkel biztosan könnyebb lesz a nyelvtanulás.

1 2 3