Közoktatás MTI

Az államtitkár szerint így lesz egyre több hallgató a műszaki és természettudományos szakokon

Elolvasom

Több európai és magyar program is indult azért, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai (MTMI- vagy STEM-) pályák iránt és fejlessze kompetenciájukat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó, Molnár Gyula és Tóth Bertalan MSZP-s képviselők írásbeli kérdésére válaszolva.

Felnőttképzés MTI

Még több ingyenes képzés indul, 21 felsőoktatási intézményben lehet jelentkezni

Elolvasom

A meglévő négy mellett két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program, amely 21 felsőoktatási intézményben indít díjmentes képzéseket, elsősorban informatikus hallgatóknak - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Érettségi-felvételi Eduline

Nem tudod, mi lennél felnőttként? Leteszteltük az eddigi legjobb tanácsadó oldalt

Elolvasom

A fiatalok 80 százaléka nem jut megfelelő tanácsokhoz általános iskolában, mielőtt középiskolát választana. Ez a szám némileg javul középiskola végére, de sokan így is tanácstalanok maradnak, hogy mihez kellene kezdeniük az érettségit követően. Emil és Tokió játékos formában kalauzol végig egy önismereti teszten, amely végén a készségeid alapján ajánl képzéseket, hogy a számodra legizgalmasabb helyen folytathasd az életed.

Felnőttképzés Unyatyinszki György

A szakma nem csak B-terv lehet

Elolvasom

A 2012-ben német mintára elindult duális szakképzés tudatosan törekszik kiszolgálni a hazai hiányszakmákat, ennek érdekében jelentős támogatással működnek. A Siemens bepillantást engedett az Eduline-nak, hogy milyen lehetőségei vannak a tanulóknak a szakma mellett a nyelvvizsga megszerzésére, valamint milyen ösztönzőkkel találkoznak az élethosszig tartó tanulásban. Azonban nevelni is, nem csak oktatniuk kell.

Érettségi-felvételi Eduline

Milyen szakma illik hozzád? Négy ingyenes, szuper teszt

Elolvasom

Mind a középiskolai felvételi, mind a felsőoktatási felvételi előtt állók számára komoly dilemma, hogy milyen pályára szegődjenek. A következő tesztek segítséget nyújtanak abban, hogy jobban megismerd önmagad, hogy az érdeklődésednek leginkább megfelelő döntést hozhasd. Jól jön azoknak is, akik úgy érzik, hogy korábban rosszul döntöttek, így még lehet váltani.

Közoktatás Eduline

Nem épp úgy választanak pályát a diákok, mint ahogy az iparkamara szeretné

Elolvasom

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) már a 7. osztályosoknál szeretne képet kapni arról, hogy milyen pályaválasztás előtt állnak a diákok, illetve annak minden körülményéről. Mint kiderült, bár többen szeretnének magasabbra jutni, mint szüleik, mégis az ő helyzetük a meghatározó. Akinek munkás szülei vannak, nagy eséllyel ő is egy üzemben köt ki. A hiányszakmák azonban az informatika kivételével nem a legnépszerűbbek.

1 2