Közoktatás Edupress

Ötvenmillió forintos informatikai fejlesztés a MOME-n

Elolvasom

EU-s támogatásból valósul meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) nagy szabású informatikai fejlesztése, melynek segítségével a hallgatók hamarosan többek között már nagy kapacitású Wifi segítségével is internetezhetnek az egyetemi kampusz teljes területén.

Közoktatás Eduline

Ingyenes tehetségfejlesztő képzés -pályázz!

Elolvasom

Gimnazistáknak és felsőoktatási intézmények hallgatóinak, akik valamilyen területen kiváló eredményt tudnak felmutatni. Egyetlen felvételi kritérium az érdeklődés! Pályázz 2009. június 25-ig a Bolyai Műhely Alapítványhoz a 2009-2010-es tanévre!

Közoktatás Edupress

Pályázat az outsourcing témában írt szakdolgozóknak

Elolvasom

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség céljai között szerepel, hogy a magyar felsőoktatásban részt vevők között ismertté tegye a szolgáltatásipar, az outsourcing fogalomvilágát és összefüggéseit. Az évente kiírt pályázat célja azon egyetemi hallgatók támogatása, akik ezen a területen készítik felsőfokú tanulmányaikhoz kötődő dolgozatukat. A pályázatra július 15-éig lehet beküldeni a 2008. június 1. és 2009. május 30-a között készült, beadott és július 31-éig megvédett szakdolgozatokat.

Közoktatás Eduline

Bővül és megújul az SZTE

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem csaknem 6,5 milliárd forintot hívhat le a műszaki-természettudományos képzési portfoliójának megújítására, a K+F+I szolgáltatások színvonalának emelésére és az informatikai, valamint épített infrastruktúrájának fejlesztésére.

Közoktatás Edupress

A magyarok voltak a legaktívabbak a közép-európai párbeszéd-pályázaton

Elolvasom

A Közép-Európai Iskolák Akadémiája (ACES) immáron második alkalommal hirdetett pályázatot középiskolák számára Tanuljunk meg együtt élni: Interkulturális párbeszéd Európában címmel, amelyre 12 országból 285 iskola jelentkezett. Közülük 63 volt magyar, így idén a magyar iskolák voltak a legaktívabbak a programban. A Budapesten, március 25-28. között tartandó konferencián a 32 díjnyertes pályázat képviselői találkoznak, hogy bemutassák közös munkájuk eredményét, és megvitassák az együttműködés során szerzett tapasztalataikat.

Közoktatás Eduline

Milyen eredményeket hozott tavaly az Egész életen át tartó tanulás program?

Elolvasom

Rekordszámú Erasmus hallgató, minden eddiginél több látogató a Kutatók Éjszakáján, valamint 66 vállalkozó kismama is részét képezi a Tempus Közalapítvány 2008-as mérlegének. Korántsem teljes körű áttekintés a Tempus Közalapítvány által koordinált oktatási-képzési pályázati programok és a kapcsolódó szakmai tevékenységek tavalyi legszebb pillanatairól.

Közoktatás Edupress

Átadták a Jövő fiatal vállalkozója pályázat díjait

Elolvasom

Harmadik alkalommal adta át a Dreher Sörgyárak Zrt. a "Jövő fiatal vállalkozója" pályázat díjait. Az első helyezésért járó elismerést egy különleges fogtechnikai szoftver alkotója kapta, a második helyen egy innovatív megoldásokkal foglalkozó vállalkozás végzett, a harmadik helyezést pedig egy tetőkertek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó vállalkozás megálmodója érdemelte ki. A vállalat összesen hatmillió forinttal és félévre szóló ingyenes szakmai tanácsadással járul hozzá a vállalkozási tervek megvalósításához.

Közoktatás Edupress

Nemzeti Minőségi Díjat kapott a Kodolányi János Főiskola

Elolvasom

A Kodolányi János Főiskola Nemzeti Minőség Díjat nyert. Az elismerést a Parlamentben március 19-én Dr. Szabó Péter, a KJF rektora vette át Dr. Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli minisztertől és Mester Zoltántól, a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság elnökétől.

Közoktatás Edupress

Egyetemek is pályázhatnak kutató-fejlesztő munkahelyteremtésre

Elolvasom

Az elmúlt napokban kiírt, a hazai kutatás-fejlesztést támogató pályázatot ismertette Kolber István kutatás-fejlesztési szakállamtitkár ma délben, Budapesten. A pályázat célja megőrizni a válság okán munkájukat elvesztő kutató-fejlesztőket, illetve támogatni az új kutató-fejlesztő programok elindítását. A támogatásra egyetemek is pályázhatnak.

Közoktatás Eduline

Erasmus Mundus

Elolvasom

Az Erasmus Mundus egy olyan közösségi program, melynek célja, hogy magas színvonalú európai képzést nyújtson a legkiválóbb hallgatók részére, érkezzenek azok a világ bármely részér_l is. Az Európai Bizottság ezért a program keretében támogatást nyújt a fels_oktatási intézmények együttm_ködéséhez, és ösztöndíjat kínál európai és Európán kívüli hallgatóknak és oktatóknak. Ezen kívül pedig olyan projekteket is támogat, amelyeknek célja, hogy növelje az európai fels_oktatás vonzerejét.

Közoktatás Eduline

Év Campus Honlapja pályázat

Elolvasom

A pályázat egyik célja a hazai felsőoktatási portálok bemutatása és népszerűsítése. Még egy hetük van azoknak, akik büszkék saját honlapjukra és úgy gondolják, hogy szívesen részt vennének a megmérettetésben. A jelentkezéseket Intézményi, Campus Portál és Oktatás és ifjúságtematikus oldal kategóriákban lehet leadni.

Közoktatás Eduline

Szeged lézerközpontért pályázik

Elolvasom

Magyarország kiemelt stratégiai célja egy európai kutatási nagyberendezés helyszínének megszerzése, ezért Molnár Károly kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter irányításával hazánk pályázatot nyújtott be az Extreme Light Infrastructure (ELI) elnevezésű szuperlézer befogadásának elnyerésére. A helyszínértékelő bizottság javaslata alapján Magyarország Szeged helyszínnel pályázik, jelentette be a Kutatás-fejlesztésért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala 2009. február 3-án.

Közoktatás Eduline

Szinkronizált tudás a felsőoktatás kapujában

Elolvasom

Kutatást készített a Károly Róbert Főiskola a 2008 szeptemberében felvételt nyert és beiratkozott hallgatói körében a felsőoktatási motivációjukról, illetve az intézménytől várt szolgáltatásokról. A felméréséből kiderült, hogy a hallgatók többsége elvárja az oktatók segítőkészségét, a naprakész ismeretek átadását, és azok izgalmas tálalását, illetve a tanulmányokhoz szükséges oktatási segédletek elérhetőségét.

1 2 3 4 5 6 7 8