Közoktatás Eduline

Kiverte a biztosítékot a drogprevenciós óra

Elolvasom

Sérti a gyermek védelemhez és gondoskodáshoz való jogát, ha az iskolában egy tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott filmet tizenkét-tizennégy éveseknek vetítenek le - állapította meg Szabó Máté ombudsman egy drogprevenciós oktatás részeként levetített film kapcsán indított vizsgálatában.

Közoktatás Eduline

A zárható osztálytermek életet menthetnek

Elolvasom

Belülről zárható osztálytermeket és az iskolai pszichológusok számának jelentős növelését indítványozta a többi között az a bizottság, amelyet a baden-württembergi tartományi parlament hozott létre az egy évvel ezelőtti, winnendeni ámokfutó merénylet tanulságainak elemzésére.

Közoktatás Eduline

"Szüzességet fogadtam az apámnak"

Elolvasom

Normális dolog-e az, ha egy 12 éves lány az apja kezét fogva arra esküszik fel, hogy házasságig nem fog szexuális életet élni? Amerikában a különböző szüzességi mozgalmak olyannyira népszerűek, hogy már komoly politikai, szociológiai vitákat korbácsolt az önkéntes szexmegvonás. Egy most megjelent tanulmány viszont állítja: a fogadalmat tevő fiatalok és "normális" társaik lényegében ugyanolyan életet élnek, tehát nem kell túl komolyan venni az ünnepélyes eskütételt