Felsőoktatás Csik Veronika - Szabó Fruzsina

Csak Budapesten maradnak állami egyetemek: ilyen lesz a felsőoktatás térképe szeptembertől

Elolvasom

Újabb tíz egyetem modellváltására bólinthat rá az Országgyűlés néhány héten belül – augusztustól többek között a debreceni, a szegedi és a pécsi is alapítványi egyetemként működik tovább. Ez egyben azt is jelenti, hogy az országból pár kivétellel eltűnnek majd az állami felsőoktatási intézmények. Vidéken egyetlen állami egyetem sem marad.

Érettségi-felvételi Eduline

Kacsa volt? Mégsem lehet bejutni érettségi nélkül az egyetemre

Elolvasom

Mégsem lehet érettségi nélkül felvételizni az iasi magánegyetemre, az Apollonia Universityre. Hétfőn több romániai lap arról számolt be, hogy az intézmény rektora olyan diákok előtt is megnyitná a képzéseket, akiknek idén nem sikerült az érettségijük - ők két évet kaptak volna arra, hogy egyetemi vizsgáik mellett a középiskolai záróvizsgára is felkészüljenek.

Közoktatás Edupress

Új magánegyetem a Graphisoft Parkban

Elolvasom

Új magánegyetem létrehozásáról kötött szerződést Demszky Gábor főpolgármester és Bojár Gábor, a Graphisoft Park SE igazgatótanácsának elnöke szeptember 15-én. Az információ- és biotechnológiai képzést nyújtó, az Óbudai Gázgyár területén felépülő intézmény a tervek szerint 2010-ben kezdheti meg működését, többek között Rubik Ernő, feltaláló támogatásával.

Közoktatás Edupress

Megbírságolták a miskolci magánegyetemet

Elolvasom

150 ezer forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetem néven működő közhasznú társadalmi szervezetre, mert jogtalanul használja a nevében szereplő magánegyetem kifejezést - adta hírül az Index. A GVH megállapítása szerint félrevezető az egyetem szó használata, mert az intézmény nem ad államilag elismert, akkreditált képesítést.