Érettségi-felvételi Eduline

Mit tanulhattok a legnépszerűbb szakokon? Minden infó a kereskedelem és marketing alapképzésről

Elolvasom

Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújtanak a frissdiplomásoknak. Itt a 2019-es év második helyezettje, a kereskedelem és marketing alapszak.

Érettségi-felvételi Eduline

Ezekre a szakokra nehéz lesz bekerülni: ilyenek lesznek a 2014-es ponthatárok?

Elolvasom

Tizenegyezerrel több diák felvételizik az idén állami ösztöndíjas képzésre, mint egy évvel korábban. A legnépszerűbb alapszakra, gazdálkodás és menedzsmentre hétezren, gépészmérnökire, kereskedelem és marketingre, valamint turizmus-vendéglátásra ötezernél is többen jelentkeztek. Itt vannak a tavalyi ponthatárok, aki ezt megugorja, jó eséllyel az idén is bejuthat állami helyre.

Érettségi-felvételi Kiss Bori

Mit lehet tanulni az öt legnépszerűbb felsőoktatási szakképzésen?

Elolvasom

Turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel, kommunikáció és média – ezek voltak a legnépszerűbb felsőoktatási szakképzések az idei felvételin. A pótfelvételizők is válogathatnak az új, kétéves szakok közül – de miről fognak tanulni, ha a legtöbb jelentkezőt vonzó képzések közül választanak?

Érettségi-felvételi Eduline

A legjobb gazdasági egyetemek és főiskolák listája

Elolvasom

Többszörösére nőtt a gazdasági képzésre jelentkezők száma az elmúlt években, a hallgatók összesen harminchárom egyetemi és főiskolai kar közül választhatnak. A Felvi rangsora alapján idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara kapta a legjobb minősítést. Ízelítő a HVG Diploma különszám tartalmából.