Közoktatás Eduline

Több száz iskola versenyben a HVG Kvízjátékán

Elolvasom

Miért különleges az equadori béka? Ezzel a kérdéssel indult el a HVG középiskolásoknak szóló kvízjátékjátéka múlt héten és ez az a kérdés amire már valószínűleg több ezer diák vágja rá a választ az ország minden területéről.

Felsőoktatás Eduline

„Azt is mondhattam volna, hogy öngyilkos leszek, de nem akartam hazudni”

Elolvasom

Izraelben a hadseregben eltöltött idő a továbbtanulás részének számít, ennek megtagadása pedig sokak szerint egyenlő a hazaárulással, amiért letöltendő börtönbüntetés jár. Egy fiatal lány a napokban kezdi meg börtönbüntetését, melyet a sorkatonai szolgálat megtagadásáért kapott. Az izraeli tinédzserek immár mozgalomba szerveződve tiltakoznak a kötelező katonai szolgálat ellen.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Közoktatás Edupress

A magyarok voltak a legaktívabbak a közép-európai párbeszéd-pályázaton

Elolvasom

A Közép-Európai Iskolák Akadémiája (ACES) immáron második alkalommal hirdetett pályázatot középiskolák számára Tanuljunk meg együtt élni: Interkulturális párbeszéd Európában címmel, amelyre 12 országból 285 iskola jelentkezett. Közülük 63 volt magyar, így idén a magyar iskolák voltak a legaktívabbak a programban. A Budapesten, március 25-28. között tartandó konferencián a 32 díjnyertes pályázat képviselői találkoznak, hogy bemutassák közös munkájuk eredményét, és megvitassák az együttműködés során szerzett tapasztalataikat.

Közoktatás Eduline

Tehetséges Középiskolások Találkozója

Elolvasom

A szilárd alapokra épülő innovatív gondolkodásmód és a szorgalmas, erkölcsös munka teszi alkalmassá az embert a vállalkozói létre. A mai középiskolások generációja ezen elvek követésével feloldhatja a vállalkozókkal szemben meglévő előítéleteket – hangzott el a Fiatal Vállalkozók Hete keretében megrendezett Tehetséges Középiskolások Találkozóján..

Közoktatás Eduline

Nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

Elolvasom

2008. november 13-án az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Kara nyílt napot tart, melyre a korábbi gyakorlat szerint várhatóan 300-400 középiskolás érkezik az ország minden részéről.