Közoktatás Szabó Fruzsina

Kiverte a biztosítékot a szülőknél a kompetenciamérés kérdőíve, a Facebookon háborognak

Elolvasom

Sok szülőnél kiverte a biztosítékot a szerdai kompetenciamérés tanulói kérdőíve, amellyel a diákok szociokulturális hátteréről lehet információt gyűjteni. Volt olyan szülő, aki azonnal NAV-vizsgálatot vizionált, mások a család autóinak számára vonatkozó kérdésnél sokalltak be. De mi értelme kifaggatni a diákokat arról, milyen anyagi helyzetben van a családjuk? Utánajártunk.

Közoktatás Eduline

A száz legjobb gimnázium és szakközépiskola: itt a lista az érettségi eredményeiről

Elolvasom

A nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, a budapesti Szent István Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium és a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium diákjai teljesítenek a legjobban a magyarérettségin - derül ki a HVG rangsor - Középiskola 2014 adataiból. Íme, a százas lista.

Közoktatás Eduline

2012-es középiskolai rangsorok: ezek a legjobb budapesti és vidéki iskolák

Elolvasom

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a győri Révai Miklós Gimnázium – idén ezek az intézmények vezetik a középiskolai rangsorokat. Kezdődik az új tanév, közeledik a 2012-es középiskolai felvételi, ezért utánajártunk, milyen szempontok alapján állították össze a 2012-es közoktatási rangsorokat.

Közoktatás Eduline

Középiskolai felvételi: kevés időt kaptak a diákok a feladatsorra?

Elolvasom

Az idő volt a nyolcadikosok legnagyobb ellensége az idei középiskolai felvételin az általános iskolai tanárok szerint, akik a feladatokat mind magyarból, mind matematikából átlagos nehézségűnek, a 13-14 éves korosztálynak megfelelőnek tartják. Több mint 57 ezren írták meg a négyosztályos középiskolák központi felvételijét szombaton - a feladatsorokat két szaktanárral elemeztük és értékeltük.

Közoktatás Edupress

Ilyen lesz a középiskolai felvételi: holnap kezdődnek a vizsgák

Elolvasom

Január 21-én kezdődnek meg a középfokú iskolák felvételi eljárásának központi írásbeli felvételi vizsgái, amelyekre több mint 69 ezer vizsgajelentkezést rögzítettek a középiskolák. A negyedik, hatodik és nyolcadik évfolyamos általános iskolásokat felvételi eredményeikről február 10-ig tájékoztatják a vizsgát szervező iskolák, míg beiratkozni június 27. és 29. között lehet majd.