Felsőoktatás Eduline

Megmutatják "féltve őrzött kincseiket" a miskolci egyetemisták

Elolvasom

Nyílt napot tart a Miskolci Egyetem szerdán és csütörtökön, hogy az érdeklődő középiskolásoknak és azok szüleinek részletes tájékoztatást adjanak a felsőoktatási intézmény sokszínű képzési palettájáról, diákéletéről, az Egyetemváros sportolási lehetőségeiről, kulturális és kollégiumi szolgáltatásairól.

Felsőoktatás Eduline

Nyílt napok az egyetemeken és főiskolákon november 29-től december 5-ig

Elolvasom

Még nem döntötted el, melyik felsőoktatási intézményt jelölöd majd meg a jelentkezési lapodon jövő februárban? Akkor a jövő héten sem fogsz unatkozni, ugyanis tizennyolc egyetemi és főiskolai kar tart nyílt napot - ahol nemcsak a szakokról, hanem az oktatókról, a külföldi és hazai ösztöndíjakról, a kollégiumi helyekről és az elhelyezkedési esélyekről is beszerezheted a legfontosabb információkat.

Közoktatás Eduline

Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Elolvasom

Péntekig kell leadni a középiskolai jelentkezési lapokat az alapfokú oktatási intézményekben, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy több iskolát és több tanulmányi területet jelöljenek meg a diákok és szüleik.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Közoktatás Eduline

Egy nappal rövidebb?

Elolvasom

A közoktatási törvény értelmében az utolsó tanítási nap június 15-e, amely a 2008/2009-es tanévben hétfőre esik. Lehet-e belőle tanítás nélküli munkanap, és milyen dátumokat érdemes figyelni – cikkünkből kiderül.

Közoktatás Eduline

Lejárt a jelentkezési határidő – nem volt roham a postákon

Elolvasom

Éjfélig adhatták postára, illetve küldhették el elektronikus úton jelentkezésüket az alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, mesterképzésben, illetve a felsőfokú szakképzésekben továbbtanulni vágyók. Az elektronikusan jelentkezők legkésőbb 2009. február 23-ig hitelesíthetik jelentkezésüket.

Közoktatás Eduline

Te már bölcsebb vagy, segíts egyetemi, főiskolai tapasztalataiddal, a felvételi előtt állóknak

Elolvasom

Emlékszel még arra, mikor Neked kellett leadnod a jelentkezési lapodat? Milyen nehéz volt a döntés, mennyire nagy volt a felelősség! Most pedig már a vizsgaidőszakra vagy a munkádra koncentrálsz, miközben épp átéled a döntésed következményeit. Oszd meg másokkal is ezeket az értékes tapasztalatokat, segíts azoknak, akik idén döntik el, hová felvételiznek!

Közoktatás Edupress

Többen felvételiznek idén a februári képzésekre

Elolvasom

A 2009 februárjában induló képzésekre történő jelentkezési statisztikák azt mutatják, hogy a tavalyi adatokhoz képest lényegesen többen adták be felvételi kérelmüket, elsősorban az idősebb korosztályból, a legtöbben levelező tagozatra, ennek megfelelően sokan költségtérítéses formában, mesterképzésre - derült ki a felvi.hu oldalon közzétett statisztikai vizsgálatból.

Közoktatás Edupress

Statisztikák a körültekintő jelentkezés szolgálatában

Elolvasom

Fontos tájékozódási pontot jelenthetnek a megjelölt szakokról, a felvettek számáról, az intézmények kapacitásáról azok a statisztikák, melyekben az Educatio Kht. - ahogy 2001 óta minden évben - összegzi az adott év jelentkezési mutatóit - hívja fel a figyelmet az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK). Ezek az összesítések az OFIK hivatalos oldalán a www.felvi.hu oldalon érhetők el - tájékoztatta az Edupress-t.

Közoktatás Edupress

Megjelent a 2009 szeptemberében induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Elolvasom

Több kötetben jelent meg ma a 2009 szeptemberében induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató: külön-külön könyv tartalmazza az érettségizettek számára meghirdetett képzéseket, a diplomások részére induló mesterszakokat és a szintén diplomával rendelkezők számára releváns szakirányú továbbképzéseket. 1671 alapképzést, illetve 1030 mesterképzést hirdetnek meg - hangzott el december 15-én, az Oktatási és Kulturális Minisztériumban rendezett sajtótájékoztatón.

1 2 3 4 5