szerző:
Eduline

November 15-én véget ért a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszaka: eddig nyújthatták be jelentkezésüket azok, akik 2011 februárjában szeretnék elkezdeni tanulmányaikat. Jelenleg a jelentkezési adatokat dolgozzák fel, a regisztrációs levelet várhatóan december második felében kapják meg a hallgatók.

Az elektronikusan jelentkezőknek a meghosszabbított határidőig, 2010. november 29-ig hitelesíteniük is kellett a jelentkezésüket a Felviről elérhető e-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlap visszaküldésével vagy az ügyfélkapun keresztül.

Hiánypótlás és regisztrációs levél

Ha hiányosan vagy hibásan töltötted ki a jelentkezési lapot (például hiányzik valamely személyes adatod), akkor felszólítást kapsz ezek pótlására. Figyelem: ha a felvételi jelentkezési lapon megadtad az e-mail címedet, a hiánypótlásra felszólítást e-mailben kapod meg! Ha az értesítés kézhez vételétől számított nyolcadik napig nem pótolod a hiányzó adatokat, az Oktatási Hivatal elutasíthatja jelentkezésedet.

Ezekre a határidőkre kell odafigyelned

Az e-jelentkezőknek nem kell ilyen értesítésre számítaniuk, az e-felvételi felülete ugyanis nem engedi a hiányos kitöltést, de például névelírás miatt előfordulhat, hogy e-mailben ők is jelzést kapnak.

Minden jelentkező, aki érvényes felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelmet nyújtott be, regisztrációs csomagot kap, amely többek között a jelentkezéskor megadott adatokat tartalmazza. Ellenőrizned kell, hogy a megadott adatok, jelentkezések pontosan kerültek-e be a központi felsőoktatási felvételi adatbázisba. A regisztrációs levélben szerepel az a tizenkét jegyű felvételi azonosító szám is, amely a jelentkezési lapon, illetve annak útmutatóján is megtalálható. Erre a felvételi azonosító számra kell hivatkozni a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos ügyintézés során.

Ha december végéig nem kapod meg a regisztrációs csomagot, jelezd az Educatio Kft. Ügyfélszolgálatának elérhetőségein!

Még lehet módosíthatod a jelentkezési sorrendet

Lehetőséged van a személyes adatok, illetve a jelentkezések módosítására is. A személyes adatok módosítását akkor kell kérned, ha a jelentkezés benyújtásakor megadott adatok időközben megváltoztak vagy a regisztrációs levél ellenőrzése során kiderül, hogy adatrögzítési hiba történt. Az adatok módosításához a Felvi kérvénytárában találhatsz formanyomtatványokat.

Egyszeri alkalommal változtathatsz a jelentkezéskor megadott jelentkezési sorrenden is. Fontos: új képzést nem jelölhetsz meg, csak a korábban megadott szakok sorrendjén módosíthatsz! A sorrendmódosító kérelem akkor érvényes, ha tartalmazza a következőket: a jelentkező neve, felvételi azonosító száma és a pontosan megjelölt új sorrend, illetve a jelentkező aláírása.

Az adatmódosítás és a jelentkezéskor nem csatolt dokumentummásolatok pótlásának határideje 2011. január 3. A 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait előreláthatóan 2011. január 14-én hirdetik ki.

Felvi