Felsőoktatás Eduline

10+1 dolog, amire az egyetem tanít meg

Elolvasom

Augusztus elején összegyűjtöttük, mi mindenre tanít meg az egyetem - szerencsére ti sem fogtátok vissza magatokat, és megírtátok nekünk, szerintetek mire jó az egyetem/főiskola. Na persze a diplomán túl. Itt az újabb lista.

Felsőoktatás Eduline

Buktatás az egyetemeken: mikor lehet reklamálni?

Elolvasom

Bármelyik hallgató kérhet másik vizsgáztatót vagy bizottságot, ha tanára már többször megbuktatta, sőt a tanulmányi osztály azt is engedélyezheti, hogy a bukdácsoló egyetemisták és főiskolások – ha indokolt – a szorgalmi időszakban vizsgázzanak le. Mit lehet tenni, ha az oktató nem igazságosan osztályoz, és mikor szüntethetik meg a felsőoktatási intézmények a hallgatók jogviszonyát?

Felsőoktatás Eduline

Lefagy, kidob, elérhetetlen? Így használd az ETR-t és a Neptunt

Elolvasom

Több tízezren használják, sokak számára mégis szitokszónak számít: az ETR, a Neptun és az ETN – elvileg – a tanulmányi ügyintézést könnyítené meg, ennek ellenére aligha van olyan egyetemista vagy főiskolás, akinek ne okozott volna már gondot a tantárgyfelvétel vagy éppen a vizsgákra való jelentkezés. Utánajártunk, mi okozhatja a webes tanulmányi rendszerek hibáit, és mire lehetne még használni az ETR-t és Neptunt.

Felsőoktatás Eduline

Így trükköznek a vizsgajelentkezéssel a hallgatók

Elolvasom

Elérhetetlen volt a győri Széchenyi István Egyetem Neptun rendszere a vizsgaidőszak előtt: az egyetem főtitkára szerint hiába lenne több szerver, akkor sem tudnának 12 ezren egyszerre belépni a rendszerbe, ahol többek között a vizsgákat vehetik fel a hallgatók. Ráadásul néhány trükköző informatika szakos hallgató miatt szigorítani kellett a neptunos vizsgajelentkezés szabályain.