szerző:
Eduline

Jövő hétfőig adhatják le igénylési kérelmüket azok a felsőoktatási hallgatók, akik már márciusban szeretnének Diákhitelt kapni - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.

©

A közlemény szerint a képzési költség akár teljes összege, Diákhitel1 esetében pedig maximum 250 ezer forint igényelhető félévente, ez utóbbi szemeszterenkénti egyösszegű vagy havi utalásban is kérhető.

A változó kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1 3,9 százalékos kamattal elérhető minden hallgató számára, az államilag támogatott Diákhitel2 pedig fix 2 százalékos kamattal az önköltséges hallgatóknak nyújt segítséget képzési díjuk kiegyenlítéséhez.

A kérelem benyújtása egyszerű: a Diákhitel Direkt online ügyintézési felülete mellett a saját egyetemetek, főiskolátok belső tanulmányi rendszerén - ETR vagy Neptun - keresztül is elindíthatjátok az igénylést, amelyet a tanulmányi osztályon vagy a kijelölt intézményi hitelleadási pontokon helyben hitelesíthettek is aláírásotokkal.

Fontos tudnivaló, hogy a Diákhitelt ismét 40 éves korig lehet kérni, 10 félév helyett akár már 11 félévre is.

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ a Diákhitel oldalán elérhető. Személyes ügyfélszolgálat Budapesten két helyszínen, a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon van.

Itt mindent megtudhattok a Diákhitellel kapcsolatban.