szerző:
Eduline

A Szegedi Tudományegyetem is elköszön a rendszertől és a Neptunra vált.

©

Az ETR felsőoktatási keretrendszer állami támogatása megszűnik, így sorra váltanak át a felsőoktatási intézmények a még támogatott Neptunra.

Az utolsók között a Szegedi Tudományegyetem is váltásra kényszerül. Ennek oka, hogy bár sokat költöttek az ETR különböző szolgáltatásaira, a támogatások hiányában a rendszer hosszabb távon nem lesz fenntartható. Rajtuk kívül még öt kisebb intézmény cseréli le a szoftvert 2017-ben.

Az új rendszer 2017 áprilisában a tervek szerint elindulhat - derül ki Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes által elmondottakból a szegedi egyetem honlapján.

Április első hetében zárják le a szegedi rendszert, ezt követően három hét alaptt fokozatosan kerülnek át a teljesített és felvett kurzusok, dokumentumok, hallgatói és oktatói adatok. A jelenlegi felhasználónevek és jelszavak nem változnak, tehát a hallgatói névből generált kód és a ".sze" végződés kell majd a belépéshez.

Ha alig várod, hogy a felvételi után letöltsd egyetemed applikációját, tudjuk, mi kell neked

Számos hazai egyetem és főiskola törekszik, hogy megkönnyítse a hallgatói életét az intézményi ügyintézésben, a kurzusokról és oktatókról feltöltött információkkal lássák el őket. A tanulás mellett többen arra is ügyeltek, hogy kikapcsolódási lehetősége is legyen a hallgatóknak.