Felsőoktatás Eduline

Fábri György: fokozatosan lemaradnak a kelet-európai egyetemek

Elolvasom

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) is tagja lett a felsőoktatási rangsorok készítőit összefogó szervezetnek, az IREG-nek. Fábri György az egyetem képviseletében elmondta, mind a rangsorokban, mind az uniós támogatások elosztásánál csúfosan lemaradnak a kelet-európai intézmények - a hiba azonban nem bennük, hanem az egyenlőtlen értékelési rendszerekben van.

Felsőoktatás Eduline

Friss egyetemi rangsor: öt magyar intézmény a legjobbak között

Elolvasom

Öt magyar egyetem került fel a Leideni Egyetem legfrissebb, 2015-ös rangsorára, amelyet a felsőoktatási intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítanak össze évről évre. A legjobb helyen a magyar egyetemek közül az ELTE végzett, a listát a Massachusetts Institute of Technology vezeti.

Felsőoktatás Eduline

Friss felsőoktatási rangsor: taroltak a magyar egyetemek

Elolvasom

Összesen 39 helyezést szereztek a magyar egyetemek a brit Quacquarelli Symonds legfrissebb, 2014/2015-es tematikus világrangsorain. A legelőkelőbb helyen a Közép-európai Egyetem (CEU) érte el, amely a politikatudomány és nemzetközi tanulmányok listában a legjobb harminc közé jutott.

Felsőoktatás Eduline

Íme, a 10 legjobb európai egyetem

Elolvasom

Taroltak a brit egyetemek a US News legjobb európai intézményeket rangsoroló listáján, de egy belga, egy német, egy francia és egy svájci intézményt is beválogattak a legjobb tíz közé.

Felsőoktatás MTI

Ismét tarolt az SZTE a zöldegyetemek rangsorában

Elolvasom

Javított helyezésén a zöldegyetemek - az Indonéziai Egyetem által összeállított és pénteken nyilvánosságra hozott - világrangsorában a Szegedi Tudományegyetem, amely ezúttal a 19. helyezést érte el - tájékoztatta Újszászi Ilona szóvivő az MTI-t.

Felsőoktatás Eduline

Kivel kell versenyeznie az ELTE-nek vagy a BME-nek?

Elolvasom

A magyar egyetemeknek nem a Harvarddal vagy a Yale-lel, hanem a saját régiójuk felsőoktatási intézményeivel kell versenyezniük - hangzott el a Mit tudhatunk a magyar felsőoktatásról? című konferencián, ahol az is kiderült: az emberek többsége szereti a magyar felsőoktatást, csak nem ismeri.

Felsőoktatás Eduline

2014-es felsőoktatási rangsor: öt magyar egyetem a világ legjobbjai között

Elolvasom

Öt magyar egyetem is felkerült a leideni egyetem 2014-es világrangsorára, amelyet a felsőoktatási intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítanak össze évről évre. Az ELTE egyik mesterszakja egy másik listán is szerepel: az Európai Bizottság a legjobb fordítóképzések közé választotta.