szerző:
Eduline

A QS 2015-ös rangsora szerint a francia és a brit fővárosban, valamint Ausztrália legnagyobb városában éri meg igazán egyetemistának lenni.

Sorbonne, Párizs
©

A Quacquarelli Symonds (QS) összeállította a legjobb egyetemvárosok 2015-ös listáját a helyi egyetemek QS rangsorában elért helyezése, a hallgatói közösség nagysága és sokszínűsége, az életminőség, a tandíj és a megélhetés költségei, valamint a várható karrierlehetőségek alapján.

Az összesített listában az első helyet Párizs szerezte meg, ezt követi Melbourne, London, Sydney, Hong Kong, Boston, Tokió, Montréal, Toronto és Szöul. Az európai városok közül München a tizennegyedik, Berlin pedig a tizenhatodik lett, míg Barcelona a tizenkilencedik, Bécs a huszadik, Edinburgh a huszonhatodik, Koppenhága a huszonnyolcadik helyezést kapta. A közép-kelet-európai régióból csupán Prága került fel a listára, negyvenkilencedikként. A tíz legjobb európai egyetem.

A legjobb rangsoreredményű egyetemek Londonban, Párizsban és Szöulban találhatók, a legsokszínűbb közösségekért Melbourne-be, Dublinba és Montréalba érdemes elutaznotok, az életminőség Torontóban, Sydneyben és Tokióban a legmagasabb, a legjobb karrierlehetőségek a Londonban, Bostonban és San Franciscoban végzett hallgatókat várják, tandíjra és megélhetésre pedig Tajpejben, Mexikó városban, Berlinben és Bécsett kell a legkevesebbet költenetek. Íme a rangsor: a világ legjobb egyetemei közé került az ELTE.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!