szerző:
Eduline

Nyilvánosságra hozták a kelet-európai és közép-ázsiai egyetemek friss QS-rangsorát, a magyar felsőoktatási intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el a legjobb eredményt, amely a tizenötödik helyet szerezte meg.

©

Megjelent a Quacquarelli Symonds (QS) kelet-európai és közép-ázsiai egyetemekről és főiskolákról készített rangsora - az orosz és cseh intézmények taroltak. Az első helyet az orosz Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem szerezte meg, a második a prágai Károly Egyetem és az ugyancsak orosz Novoszibirszki Állami Egyetem, a negyedik a Varsói Egyetem, az ötödik pedig megosztva az észt Tartui Egyetem és a prágrai Cseh Műszaki Egyetem.

Török egyetemek - többek közt az ankarai Közel-keleti Műszaki Egyetem, az isztambuli Boğaziçi Egyetem - szerezték meg a lista 9-13. helyeit. Érdekesség, hogy az orosz egyetemek összesen huszonhat helyezést zsebelhettek be, a török és a cseh intézmények pedig 10-10-et.

©

Magyarországról hat intézmény került fel a listára. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 15. helyet szerezte meg, a Szegedi Tudományegyetem a 22., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 24., a Debreceni Egyetem a 25., a Budapesti Corvinus Egyetem a 42., a Pécsi Tudományegyetem pedig az 51-60. sávba került. Megjelent a 2015-ös felsőoktatási rangsor: négy magyar egyetem a legjobbak között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!