Közoktatás Nagy Barnabás

Már itthon sem sci-fi az okos eszközökkel oktatás, és ebből ilyen dolgok születhetnek

Elolvasom

Egy budapesti suliban jártunk, ahol már nincs kitiltva az okostelefon az osztálytermekből, és a házit is elektronikusan küldik el a diákok. Alternatív órákon azt is megtudtuk, hogy nem csak a kütyük lényegesek, hanem egy új szemléletmódra van szükség az oktatásban, amit például azzal is fejleszteni lehet, ha felhívják Szingapúrt.

Közoktatás Nagy Barnabás

Budapest belvárosában megmutatták, mi ma az oktatás csúcsa

Elolvasom

Az utóbbi hónapokban nem csak a felületes szemlélőnek üthették meg kizárólag negatív hírek a fülét az oktatással kapcsolatban. Nem csoda, hogy ebben a csatazajban nem kapott nagy nyilvánosságot, hogy Budapest közepén a világ talán leginnovatívabb tanárai gyűltek össze, és tanácskoznak három napon keresztül.

Közoktatás Nagy Barnabás

Több tízezer jól fizető álláshely betöltetlen, de valami mindig félremegy

Elolvasom

Mit jelent ma, ha valaki digitálisan írástudatlan? Nagyjából azt, hogy egyre kevesebb lehetőség áll rendelkezésükre a munkaerőpiacon, hiszen egyre kevesebb az olyan állás, amihez nem kell legalább alapszintű számítástechnikai ismeret. Ma hazánkban a 15 éves gyerekek 60 százaléka ilyen. Közben sok ezer informatikusállás betöltetlen. A Microsoft programot indított a megoldás érdekében, és a Kódolás Órája apropóján szakemberekkel és érintettekkel beszélgettek arról, mit rontottunk él, és mit kéne tenni.

Felnőttképzés Eduline

Az IT szexi, csak a nők még nem tudnak róla?

Elolvasom

Miért választja kevés nő az informatikai és a műszaki pályát? Miért csodálkozik mindenki, ha női informatikussal találkozik? Miben segíthetnek a vállalatok, és miért nem mernek reálszakokra felvételizni a középiskolás lányok? Informatikusokat kérdeztünk a tapasztalataikról.

1 2