szerző:
Eduline

Egy okostelefonos alkalmazás és egy tankönyv hibridjével nyerte meg a Microsoft Imagine Cup hazai döntőjét az innobie nevű csapat

©

Ha a tanulás élmény, akkor kevesebb időbe kerül és sokkal mélyebb tudást jelent a fiatal generációknak, ezért ki kell használni az iskolában is az okostelefon iránti vonzalmat és kíváncsiságot - erre a gondolatra épül az innobie csapat Eddie nevű fejlesztése, mely a Microsoft Imagine Cup verseny hazai döntőjén aratott győzelmet - írja közleményében a Microsoft.

Az Eddie egy okostelefonos alkalmazás és egy tankönyv egyedi hibridje. A megoldás továbbra is a tankönyvre és annak tartalmára épít: a könyv illusztrációit speciális jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a diákokat, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak, így könnyebbé, olcsóbbá, hatékonyabbá válik a tantermi demonstráció – mondják az innobie csapat tagjai.

©

Fejlesztésük célja, hogy a szükséges rosszként kezelt mobiltelefonra a tanárok segítségként tekintsenek, az iskolák pedig a költségcsökkentés egyik kulcsát lássák benne, hiszen a drága tantermi eszközöket tökéletesen helyettesíthetik a kiterjesztett valóságban megjelenített digitális illusztrációk.

Hét fiatal magyar tehetség, akik lenyűgözték a világot

Hét fiatal tehetség, akik mind azt vallják: jókor jó emberekkel találkoztak, többek között ennek köszönhetik sikereiket. A Campus Plusz 2017 cikke. Van közöttük olyan, aki 15 évesen gondolt egyet, és − bár akkor még a DNS-ről sem tanult biológiaórán − bekéredzkedett egy őssejtlaboratóriumba, hogy saját kutatásokat végezhessen.

Hatalmas a hiány ezekből a szakemberekből: itt a lista

Tizen-, huszon- és ötvenezres munkaerőhiányt emlegetnek az IT-iparban a szakemberek - és manapság már a laikusok is beszállnak a licitbe. Kérdés, hogy tisztában vagyunk-e azzal, hogy igazából milyen szakemberekre van szükség. Szoftvertesztelő A klasszikus értelemben vett szoftvertesztelő olyan teszt forgatókönyveket és terveket készít, amelyek tartalmazhatnak manuális (kézi) és automatikus (gépi) tesztlépéseket is.