Közoktatás Eduline

Kiverte a biztosítékot a szülői szervezet ötlete: "a tanításhoz mindenki ért?"

Elolvasom

Nagyon sok olvasónknál kiverte a biztosítékot a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) legújabb javaslata: a szervezet szerint az általános iskolákban meg kellene szüntetni a buktatást, mert „mindaz, ami az oktatási intézményekben történik”, az „fizikai, szellemi, érzelmi és lélektani vétség a gyermekek ellen”.

Közoktatás Eduline

"Még nem feszültek a diákok" - minek máris őszi szünet?

Elolvasom

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete nem érti, miért kell őszi szünet, mivel „még nem alakult ki a diákokban az iskolába járási feszültség, még intőt se kaptak”. A szakemberek viszont úgy látják, igenis ki kell pihenni a magyar iskola által diktált extrém hajszát.

Közoktatás Eduline

"Köteles" feljelenteni a szülő a saját gyerekét, ha az drogozik?

Elolvasom

„A szülők többsége támogatná a drogteszt intézményének bevezetését, ha az nem járna jogkövetkezménnyel, mivel a 18 éves koráig kiskorú gyermekek drogfogyasztása is büntetendő cselekmény” – írja hétfői közleményében a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE), amely szerint a „növekvő drogfogyasztás legfőbb oka a diákok iskolájukkal szembeni elégedetlensége, az iskolai kudarcok sorozata”.

Közoktatás Eduline

Fontos levelet kap pár hét múlva több tízezer diák

Elolvasom

Évente körülbelül ötezer diák felvételi kérelmét utasítják el a középiskolák, ők augusztus 29-ig jelentkezhetnek olyan gimnáziumba, szakközép- vagy szakiskolába, ahol van üres férőhely – hívta fel a figyelmet a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE).

1 2