Felsőoktatás Eduline

Legendák az egyetemeken: amiről a kampusz mesél

Elolvasom

A közösségek általános sajátossága, hogy megtermelik a saját folklórjukat – nincs ez másképp az egyetemeken sem. Az iskolák épületeivel, szobraival, tanáraival és a vizsgázással kapcsolatban keringő mondák és babonák sajátos funkciókat töltenek be az intézményekben.

Felsőoktatás Eduline

Képek: így néz ki a legdrágább európai főiskola

Elolvasom

Több mint harmincezer dollárba, vagyis körülbelül hat és félmillió forintba kerül egy tanév Európa egyik legdrágább főiskoláján: a svájci Franklin College képzéseit csak kevesen tudják megfizetni, ők azonban a busás tandíj ellenében az ország legszebb campusán tanulhatnak.

Felsőoktatás Eduline

Képek: így néz ki az egyik legdrágább amerikai főiskola

Elolvasom

Több mint 52 ezer dollárba, vagyis körülbelül 11 millió forintba kerül egy tanév az Egyesült Államok egyik legdrágább főiskoláján. A Maine állambeli Bates College az ország egyik legrégebbi koedukált iskolája, ahol 1855 óta nők is szerezhetnek diplomát. A borsos tandíjért minőségi oktatás jár: a Princeton Review 2005-ben a legjobb főiskolának nevezte.

Felsőoktatás Eduline

Képek: a világ 5 legszebb egyeteme és főiskolája

Elolvasom

Az Oxford, a Stanford és a Princeton mellett két kevésbé ismert felsőoktatási intézmény is évről évre dobogós helyezést szerez a világ legszebb campusainak rangsorában: a Kenyon College többek között ódon épületeiről és hatalmas parkjairól, a kizárólag nőket oktató Scripps College pedig rózsakertjéről és gyümölcsfáiról vált híressé.

Felsőoktatás Eduline

Képek: így néz ki a világ egyik legdrágább egyeteme

Elolvasom

Idén is a New York állambeli Sarah Lawrence College áll a Forbes magazin legdrágább felsőoktatási intézményeket összesítő listájának élén: a hallgatóknak évente több mint 57 ezer dollárt, vagyis körülbelül 12 millió forintnak megfelelő összeget kell fizetniük.

Felsőoktatás Edupress

Megvolt az idei harmadik bombariadó is a Corvinuson

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületeit kellett szerdán megint kiüríteni bombariadó miatt, az idén immár harmadszor. Béres László ezredes szerint nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy a vizsgaidőszakkal van összefüggésben a sorozatos bombariadó. A IX. kerületi kapitányság széleskörű nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt.

Közoktatás Eduline

Campus fesztivál: keresd a HVG és az eduline közös sátrát

Elolvasom

Jövő héten kezdődik a Campus fesztivál a debreceni Nagyerdőn, az erős zenei kínálat mellett sok jó programmal is készülnek a szervezők, nekünk persze a legkedvesebb a HVG sátra lesz, ahol beszélgetésekkel, blogger-találkozóval, internetkávézóval várják a megfáradt fesztiválozókat.

1 2 3 4 5 6