szerző:
Eduline

Megkezdődött a bontás, a nagytakarítás a debreceni Nagyerdőben, a Campus Fesztivál helyszínén.

Évről évre többen látogatnak ki a Campus Fesztiválra, idén ötvenezren voltak a Nagyerdei Stadionban és környékén. Bár a zárónap főműsorai már zuhogó esőben zajlottak, az égi áldás sem szegte kedvét a bulizni vágyóknak - közölte Bakó Csaba sajtófőnök.
   
Szombaton a mostoha időjárás ellenére a Tankcsapda telt ház előtt zárta a fesztivált. A Campus négy napján volt mozi, dumaszínház, táncház és sok-sok koncert, stílusbeli határok nélkül. A hét helyszínen mintegy kétszáz fellépő szórakoztatta a közönséget. A zenei programok közül a legnagyobb sikert a Parov Stelar Band, a Quimby és a Tankcsapda aratta, de több ezres tömeg előtt lépett színpadra a Republic, és a Csík zenekar Presser Gáborral, valamint Lovasival Andrással.

©

A zenés produkciók mellett a Civil Sátorban is érdekes események zajlottak. Idén a Campus Fesztiválon a résztvevő civil szervezetek közül több mint húszan Civil Pont néven önszerveződő csoportot alakítottak. Ezzel együtt a fesztiválon ötvenöt civil szervezet mutatkozott be.
   
A fesztivál alatt komolyabb rendbontásról, és nagyobb egészségügyi problémáról nem érkezett bejelentés. A rendezvény ideje alatt a legnagyobb problémát a hamis jeggyel érkezők kiszűrése jelentette. A fesztivál alatt mintegy 380 profi módon előállított hamis jegyet foglaltak le a bejáratnál, ezt az ügyet jelenleg is a rendőrség vizsgálja - ismertette Bakó Csaba.

©

A fesztivál helyszínén már elkezdődött a sátrak bontása és a nagytakarítás, a teljes bontási munkálat, valamint a terület helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget.

MTI