Közoktatás Edupress

Egyetem lesz jövőre a BMF

Elolvasom

Teljesítette a felsőoktatási törvényben az egyetemekkel szemben megfogalmazott elvárásokat a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF), hiszen három képzési területen jogosult mester-, illetve egy tudományterületen doktori képzés indítására, oktatóinak, kutatóinak pedig 38 százaléka tudományos fokozattal rendelkezik - olvasható az Óbuda újság keddi lapszámában megjelent, Rudas Imre rektorral készített interjúban. A tervek szerint 2010-ben Óbudai Egyetem néven folytatja tovább működését az intézmény.

Közoktatás Edupress

Aranyérmet szerzett a BMF hallgatója a heidenheimi világkupán

Elolvasom

Rédli András, a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Keleti Károly Gazdasági Karának hallgatója aranyérmes lett a világ legrangosabb férfi párbajtőr világkupáján március 28-án, Heidenheimben. A 198 induló közül az elődöntőt csapattársával, Boczkó Gáborral vívta meg, ahol 15:13-ra diadalmaskodott. A döntőt végül a német Fiedler Jörg ellen vívta, a győzelemmel pedig neve felkerül Heidenheimben arra az emléktáblára, amelyet 1953 óta a világkupa nyertesek nevei díszítenek.

Közoktatás Edupress

Iskolatörténeti kiállítás a BMF-en - 110 év távlatából

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának jogelődje 2008-ban 110 esztendős. Ebből az alkalomból - a Magyar Tudomány Ünnepe és a 110 év a műszaki szakoktatás és kutatás szolgálatában című XXIV. Nemzetközi Kandó Konferencia eseményeihez kapcsolódva - iskolatörténeti kiállítást rendezett a Tavaszmező utcai Könyvtár a Tavaszmező utca 17. számú épület aulájában.

Közoktatás Edupress

Milliók eszközfejlesztésre a BMF-en

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola sikeresen pályázott a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet felsőoktatási intézményekben folyó gyakorlati képzések tárgyi feltételeinek fejlesztését szolgáló támogatási forrásra. A megítélt közel 12 millió forintot a villamosmérnök, műszaki menedzser, gépészmérnök, had- és biztonságtechnikai mérnök, mechatronikai mérnök, mérnökinformatikus képzésekhez szükséges, a mai technológiák élvonalába tartozó gyakorlati eszközök, berendezések beszerzésre fordítják a karok - közölte a főiskola az EduPress-szel.