szerző:
Edupress

A Bosch és a Budapesti Műszaki Főiskola hosszútávú együttműködési megállapodást kötött. A Neumann János Informatikai Kar Smart and Small Car kifejlesztésébe kezd egy tizenötmillió forintos projekt keretében.

"A Bosch egyik legfontosabb hosszú távú célkitűzése, hogy a műszaki felsőoktatásban tanuló tehetséges diákokat megtalálja és támogassa. A mai szerződés egy fontos mérföldkő ebben, hiszen egy újabb rangos intézményt köszönthetünk a partnereink között, ahonnan várhatóan sok hallgató később mérnökként csatlakozik a Bosch-hoz" - mondta Thomas E. Beyer, a Bosch csoport magyarországi képviselője.

A BMF stratégiai és tudományos rektorhelyettese, Prof. Dr. Fodor János is nagy várakozással tekint a szerződés aláírása elé, mivel így a kar más világcégekkel való együttműködése mellett jelentős mértékben továbbfejlesztheti szakmai kompetenciáit a beágyazott rendszerek és az intelligens képfeldolgozás területén. Fodor János azt is kiemelte, hogy a Bosch érdeklődése egyértelműen jelzi, hogy az intézményben magas szintű képzés folyik, amely a világ legnagyobb autóipari beszállítója számára is megfelelő alapot nyújt az együttműködéshez.

Az együttműködés keretében a kar oktatói és hallgatói egy intelligens kisautót terveznek és építenek meg. Ennek során a Bosch szoftver- és hardver-fejlesztést, komponens megválasztást, modul implementációt és designt is vár a kartól, amiben számítanak a BSc, MSc és a későbbiekben PhD-hallgatók kreativitására és alapos elméleti ismereteire is. Mindehhez a Bosch Budapesti Fejlesztési Központja folyamatos konzultációs lehetőséget biztosít.

(www.edupress.hu)