Felsőoktatás Eduline

Hoffmann: meg kell büntetni azt az iskolát, amely betiltja a hittanórákat

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint a hallgatói szerződés elleni tiltakozás az igazságosság elleni tiltakozás. Hoffmann Rózsa erről a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) pénteki tanácskozásán beszélt a Parlamentben. Elmondta, várhatóan jövő hétre olyan formát kapnak az oktatási törvények, hogy a kormány, majd az Országgyűlés elé kerülhetnek.

Felsőoktatás Eduline

Réthelyi: diplomásadó nem szerepel a kormány adótervei között

Elolvasom

„Remélem, hogy a törvény nem lesz végül ilyen rigorózus” – így reagált a Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter a felsőoktatási koncepcióban szereplő szigorú előírásokra, amelyek alapján csak az a felsőoktatási intézmény kapná meg a tudományegyetem címet, amely legalább nyolc kart működtet. A Semmelweis Egyetem – amelynek a tárcavezető korábban rektora volt – ez alapján elveszíti kutatóegyetemi minősítését.

Felsőoktatás Eduline

Megszüntetés helyett: művészeti óriásegyetemet hoznának létre a hallgatók

Elolvasom

Az öt budapesti művészeti felsőoktatási intézmény hallgatói képviselői kitartanak egyetemük, főiskolájuk önállósága mellett - közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerdán, utalva arra, hogy a felsőoktatási törvény jelenlegi változata ezt csak 2015-ig tartaná fenn. A hallgatói képviselők művészeti egyetem és főiskola kategóriát is nevesítenének az új jogszabályban.

Felsőoktatás Eduline

"Ez még a szocializmusban is működött" - vita a felsőoktatásról

Elolvasom

Olyan történt idén, ami még a "kommunista időkben" sem, a kormány kimondta, hogy nincs szükség több magasan képzett emberre az országban - mondta az ELTE rekorhelyettese a Mathias Corvinus Collegium hétfő esti felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésén. Az egyetemi vezetők és az üzletemberek szerint nagy bajban van a magyar felsőoktatás, de a kormány által elfogadott koncepció nem ad választ minden fontos kérdésre.

1 2 3 4 5 6 7
13