szerző:
Eduline

Az oktatási államtitkár nem számít arra, hogy az új felsőoktatási törvény munkaanyagát "visszaküldené" a kormány; Hoffmann Rózsa kedden azt mondta, hamarosan elkészülnek a joganyaggal.

Az oktatási államtitkár a Fidesz-KDNP-frakciószövetség kedd délutáni ülése előtt újságíróknak kifejtette: a törvényalkotás hosszú folyamat, a tervezetet a kormány elé kell terjeszteni, és le kell folytatni a közigazgatási-, a társadalmi-, valamint a tárcaközi egyeztetést is.
   
A felsőoktatási törvény joganyagával majdnem készen vagyunk - fogalmazott Hoffmann Rózsa, aki kérdésre válaszolva közölte: nem számít arra, hogy a kormánytól esetleg visszajön a munkaanyag. A keretszámokra vonatkozó szabályozásnak - amely nem része a felsőoktatási törvénynek - november végéig kell elkészülnie - tette hozzá.
   
Bódis József, a rektori konferencia elnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: pénteken olyan állapotba kerülhet a nemzeti felsőoktatási törvény koncepciója, hogy azt a rektorok is megismerhetik; ezután két napon belül a Magyar Rektori Konferencia (MRK) tagjai érdemben véleményt tudnak mondani a tervezetről. Előzőleg az MRK képviselői tárgyaltak Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszterrel és Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárral.

MTI