Érettségi-felvételi Eduline

Angolérettségi megoldások: szövegértési feladatok

Elolvasom

Délelőtt 11-kor véget ért a középszintű angolérettségi - itt nézhetitek meg az első, az olvasott szöveg értését mérő rész feladatait és a nem hivatalos megoldásokat. Az angol érettségi nap szakmai támogatását és a feladatok megoldásához nyújtott segítséget köszönjük az Euroexam Vizsgaközpontnak.

Érettségi-felvételi Eduline

Feljelentést tett az Oktatási Hivatal a történelemérettségi feladatainak ügyében

Elolvasom

"2019. május 8-án, a történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően az Oktatási Hivatalhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett" - közölte az Eduline-nal az Oktatási Hivatal.

Érettségi-felvételi Eduline

"Több szempontból is igényes vizsga" - újabb szaktanári vélemény a töriérettségiről

Elolvasom

„Az idei középszintű történelem írásbeli érettségi feladatsor több szempontból is igényes vizsga. Egyrészt a mai generáció számára fontos kompetenciák, mint szövegértés, a problémamegoldó készség működtetését ösztönzi, ugyanakkor a tárgyi tudáselemek használatát is méri, érdekes, újszerű látásmódok beemelésével. Másrészt viszonylag arányosan vannak jelen a tudáselemek használatát és a szövegértelmezést előtérbe helyező feladattípusok” – mondta a középszintű történelemérettségiről Szabó Roland, a fővárosi Szent István Gimnázium magyar-történelem szakos tanára.

Érettségi-felvételi Eduline

Szaktanári vélemény a történelemérettségiről: jó feladatsort kaptak a diákok

Elolvasom

„A rövid feladatok megoldásához kellett tárgyi tudás, de jó logikai készséggel és szövegértési képességekkel elég magas pontszámot lehet szerezni” – mondta az Eduline-nak Edényi László történelemtanár, a fővárosi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója, hozzátéve: az első részben magas a gazdaságról szóló feladatok aránya, „előnyösebb, ha a feladatlap a történelem minden területére kiterjed, tehát a szellemi kultúrára, az életmódra is”, de maguk a feladatok jók, ahogy a megadott források is.

1
4 5 6 7 8
21