szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén érettségiztek, és már nagyon elegetek van a tételekből? Vagy csak szívesen tanulnátok játékos, interaktív formában? Akkor ezeket az alkalmazásokat látnotok kell.

Zanza

©

A zanza.tv alkalmazásában virtuális táblajáték formájában tanulhattok. A játékban négy nagy témakörből választhattok. Magyar nyelv és irodalom, történelem – ami magába foglalja a társadalomismeretet, az etikát és a filozófiát –, matematika, illetve sportelmélet kvízkérdésekre válaszolhattok.

A feladatok között lehet képpel kombinált kérdés, sorba rendezős, igaz-hamis, egyszerű feleletválasztós, de még sok más feladattípussal is találkozhattok. Válaszadás után pedig minden alkalommal megnézhetitek az aktuális témához kapcsolódó zanza.tv videókat.

A játékot egyszerre maximum hatan játszhatjátok telefonon, táblagépen vagy remote üzemmódban. Utóbbi azt jelenti, hogy ilyenkor minden játékos a saját telefonkészülékével csatlakozik a központi táblagépre. De természetesen egyéni játékokat is indíthattok.

Történelmi naptár - Események és kvízek

©

Ebben az alkalmazásban történelmi eseményekre kereshettek rá. A keresés offline módban is működik, ezért tényleg bárhol és bármikor használhatjátok az appot. A „widget” módnak köszönhetően minden nap gyors áttekintést kaphattok a nap történelmi eseményeiről. A „kedvenc események napirendje” funkcióval pedig saját gyűjteményt hozhattok létre az események és dátumok elmentésével.

Emberi test

©

Ebben a remek alkalmazásban 3D-s animációkkal tanulhattok az emberi testről. A képek interaktívak – forgathatók, nagyíthatók. A legtöbb 3D-s jelenet narrációt, beépített animációt, feliratokat és feladatokat is tartalmaz.

A jelenetek többek között angol, német és francia nyelven is elérhetőek, ezért idegennyelv-tanulásra és gyakorlásra is van lehetőség.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!