szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szudáni hatóságok úgy döntöttek, lekapcsolják a mobilnet-szolgáltatást napi három órára, hogy megakadályozzák a puskázásokat az egyetemi felvételi vizsgákon.

A mobilinternet-szolgáltatás felfüggesztését egy névtelen forrás szerint azzal indokolták: a hatóságok attól tartanak, hogy nagy arányban csalnak majd az egyetemi felvételi vizsgákon, ahogyan az történt három évvel ezelőtt. Ekkor egyes kérdések kiszivárogtak a vizsgákról, az oktatásügyi minisztérium pedig kénytelen volt megismételtetni őket.

A Szudánban működő három mobiltelefon-szolgáltató szerdán üzenetet küldött ügyfeleinek, amelyben értesítették őket az intézkedésről. Az üzentben az áll, helyi idő szerint reggel 8 és 11 óra között kapcsolják le a mobilnet-szolgáltatást.

Talán nem ok nélkül félnek. A kelet-szudáni Kasszala állam oktatásügyi minisztériuma kedden arról számolt be, hogy egy diákot őrizetbe vettek, mert kérdéseket akart kijuttatni a vizsgáról WhatsApp-on.

Szudánban az idén mintegy 522 ezer diák vesz részt az egyetemi felvételi vizsgákon a hivatalos adatok szerint. A vizsgák a múlt vasárnap kezdődtek.

Gyors matek: érettségi feladat is lehetne a kötelező lázmérőzésből

Akár egy érettségi feladat is lehetne a következő kérdés. Mivel hamarosan mindenkinek - tanároknak és diákoknak egyaránt - kötelező lesz a lázmérés az iskolába lépés előtt. Vajon mennyibe kerül a sok lázmérő.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!