szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egykori és jelenlegi tanítványai szerveztek meglepetést Máté Gábornak a Színművészeti elé, őrségének idejére. A Kossuth-díjas színész és rendező két napja jelentette be, hogy 27 év után elbúcsúzik a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől.

Szombat este énekléssel búcsúztak el Máté Gábortól, a Színház- és Filmművészeti Egyetem korábbi oktatójától tanítványai. A Katona József Színház főigazgatója épp az egyetem teraszán volt őrségben, amikor meglepték az egykori és jelenlegi tanítványai.

A megható videót a Katona József Színház tette közzé a Facebook oldalán:

Máté Gábor 27 év után adta be a felmondását, de nem ő az egyetlen, aki úgy döntött, nem marad tovább az SZFE-n. Enyedi Ildikó felmondásáról itt írtunk korábban.

A hétvégén nem ez volt az egyetlen tiltakozó akció. Vasárnap délutánra a hallgatók élőláncot szerveznek az egyetem és a Parlament közé, ahol egy úgynevezett Carta Universitatis-t, akarnak kézről kézre eljuttatni a Parlamentig. Ez a dokumentum lényegében arról szól, hogyan képzelik el az egyetem jövőjéről szóló párbeszédet.

Ismét bővült Színművészetivel szolidaritók listája

A HSE - Magyar Film- és Videóvágók Egyesülete is kiáll a Színművészetisek mellett, de a Nemzeti Színház környékén, sőt még a velencei filmfesztiválon is megjelentek a szolidaritás jelei.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!