szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Történelemkönyvet írt egy pécsi egyetemista, mert nem talált elég hasznos anyagot az emelt szintű töriérettségihez. Már az idén érettségizők is hasznát vehették.

A Pécsi Egyetem online magazinja, az UnivPécs számolt be róla, hogy érettségiző diákok számára írt történelemkönyvet az egyetem egyik hallgatója.

Farkas Ákos a Bölcsészettudományi Karra jár, politológia szakon végzett, most mesterképzésen folytatja tanulmányait. Ákos elmesélte, hogy először villamosmérnöknek tanult, de jobban érdekelte a politológia. Erre a szakra viszont emelt szintű érettségit kellett tennie történelemből, de nem talált ehhez elég hasznos anyagot, ezért döntött úgy, hogy ő maga ír egy történelemkönyvet.

A könyv címe Történelem röviden, jelenleg online formában elérhető és ingyenes letölthető. Tartalmazza a magyar és az egyetemes történelmet az őskortól napjainkig. Farkas Ákos szerint a 300 oldalas dokumentum nagy segítség abban, hogy az érettségi előtt állók fel tudjanak készülni a vizsgára. Szerinte a könyv könnyen értelmezhető, és bármire gyorsan rá lehet keresni benne.

Bár az idei érettséginek már vége, azoknak nagyon jól jöhet még a könyv, akik jövőre terveznek emelt szinten érettségizni töriből.

A könyvet innen tölthetitek le.

Idén nyáron sincs megállás: Campus Fesztivál helyett jön a Campus Eleven

Bár idén elmarad a Campus Fesztivál, de a diákok és a bulizni vágyók nem maradnak koncertek nélkül. Mutatjuk a fellépőket listáját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!