szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs téli szünet és karácsony családi társasjátékok nélkül. Most összegyűjtöttünk néhány olyan játékot, amit garantáltan az egész család élvezni fog.

Guinness Világrekordok társasjáték

Ez a társasjáték próbára teszi a világrekordokról szerzett tudásotokat. 600 világrekordhoz tartozó kvízkérdésre válaszolhattok, miközben 20 kihívással az ügyességeteket is próbára tehetitek.

A játék nyolcéves kortól ajánlott, 2-5 fő tudja egyszerre játszani, a játékidő pedig nagyjából 45 perc.

Jógi társasjáték

A Jógi kártyalapjain egyszerű feladványokat találtok – „Mutass a jobb hüvelykujjaddal lefelé!”, vagy „A bal tenyered legyen lefelé!”. A kártyák egy része olyan utasításokat tartalmaz, amelyeket csak egyszer kell végrehajtani, de akad köztük olyan is, amit nem hagyhattok abba a következő körben – pl. „Tartsd itt”, „Legyen a hónod alatt”, stb. A játék onnantól kezdve válik izgalmassá, amikor egyszerre több dolgot is csinálnotok kell – mondjuk a bal karotokon egyensúlyoztok egy lapot, miközben magasabbra kellene tartanotok a kézfejeteket, mint a jobbat – amellyel épp egy kártyát tartotok a szemeteknél. És nem elég teljesítenetek a feladványt, közben fel is kell húznotok a következő lapot, de mégis hogyan?

A játék hatéves kortól ajánlott, 3-12 fő játszhat egyszerre, a játékidő pedig nagyjából 15-20 perc.

Kaméleon társasjáték

A játék lényege, hogy minden játékos tud egy titkos szót, kivéve a kaméleont, akinek az a feladata, hogy beolvadjon és ne derüljön ki, hogy ő semmit sem tud. A kaméleonnak utánoznia kell a többieket és el kell terelnie magáról a gyanút.

Ez egy nagyon népszerű és szórakoztató társasjáték, ami 2017-ben az UK Games Expo győztese lett. A játék tizennégy éves kortól ajánlott, 3-8 fő tudja egyszerre játszani, a játékidő pedig nagyjából 10-30 perc.

Azul: Sintra üvegcsodái társasjáték

A játék célja, hogy feldíszítsétek I. Manuel portugál király palotáját csodaszép csempékkel. Minél többféle színű és formájú csempével díszítitek a palota falait, annál több pontot kaptok, és annál nagyobb esélyetek van a győzelemre. A kompozíció elkészítéséhez szükséges üvegtáblákat manufaktúrákból szerezhetitek be.

A játék nyolcéves kortól ajánlott, 2-4 fő játszhat egyszerre, a játékidő pedig nagyjából 30-45 perc.

Elképesztő látvány: ez lett az év legjobb optikai illúziója

Egy játékfejlesztő készítette el 2019 legjobb optikai illúzióját. Titeket is összezavar?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.