szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ősszel kezditek el az egyetemet vagy a főiskolát? Miközben a ponthatárokra vártok, pár dolgot érdemes elintéznetek.

Milyen állapotban van a laptopotok?

Nézzétek át, a felesleges dokumentumokat, programokat távolítsátok el, intézzétek el a frissítéseket, és ha szükség van rá, kérjetek segítséget szakembertől. Sokat fogtok dolgozni a laptopotokkal, úgyhogy jó állapotban kell lennie.

Megfelelő a mobilcsomagotok?

Lehet, hogy ősztől – főleg akkor, ha másik városban tanultok tovább – más típusú előfizetésre lesz szükségetek, mint eddig, ezért érdemes átböngészni az ajánlatokat.

Elégedettek vagytok a bankszámlátokkal?

Erre a számlára érkezik majd a tanulmányi ösztöndíj, a különböző támogatások, a diákmunkáért járó fizetés, úgyhogy fontos, hogy tisztában legyetek azzal, mennyit kell fizetnetek a különböző banki szolgáltatásokért.

Minden igazolványotok érvényes?

A diákigazolványon kívül, természetesen – abból úgyis újat kaptok elsőévesként. De addig is ellenőrizzétek, nem járt-e le a személyi igazolványotok.

Hat dolog, amit mindenki ismer, aki (volt) kollégista

Ősztől több tízezer egyetemista, főiskolás költözik be valamelyik kollégiumba - a tapasztaltabbak pedig már tudják, mivel jár a kollégiumi élet.

Minden megvan?

Ha biztosak vagytok a dolgotokban, és már most úgy tűnik, hogy nem otthon fogtok lakni az egyetem, főiskola évei alatt, lassan elkezdhetitek beszerezni/összegyűjteni az alapvető dolgokat, amelyeket magatokkal visztek majd az albérletbe, kollégiumba: ágynemű, konyhai eszközök, néhány alapvető gyógyszer és a többi.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.