szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az élményszerű oktatást szolgáló online tudástárat fejlesztettek 12-18 év közötti gyerekeknek a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film készítői, akik a filmben megjelenő, mintegy 300 művészeti alkotást és azok eredetijét gyűjtötték össze az okosmozi.hu internetes oldalon.

A Milorad Krstic által rendezett filmhez kapcsolódó honlap festmények, szobrok, filmek, dizájn, építészet, zene és cirkuszművészet kategóriákban közöl tényeket és érdekességeket a filmben felbukkanó híres alkotásokról - olvasható az oldal készítőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

A portál bevezetéséhez Kamarás Iván főszereplésével, László Marcell rendezésében készült egy rövid, vlog stílusú kedvcsináló, amely rávilágít arra, hogy a RubenBrandt, a gyűjtő híd lehet a fiatalok, a művészet és az oktatás között.

Ingyenesen nézhetik meg a középiskolások a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációt

Díjmentesen nézhetik meg középiskolások a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációt az Uránia Nemzeti Filmszínházban a 2018/19-es tanév II. félévében - közölte Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Kurdy-Fehér János, a film producere és az OkosMozi ötletadója szerint ez a tudástár a régi és a kortárs művészeteket köti össze a fiatalokkal és a modern kommunikációs technikákkal, szokásokkal. Az OkosMozi egyelőre a tavaly bemutatott animációs filmhez kapcsolódik, de bármilyen más film, színházi előadás vagy irodalmi mű is feldolgozható ebben a formában.

Az okosmozi.hu indulásához nyereményjáték is kapcsolódik, amelyről részletesen a weboldalon lehet olvasni. Az OkosMozi szakmai támogatója többek között a Szépművészeti Múzeum és a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínház, ahol az iskolások számára ingyenes vetítéseket is tartanak a filmből.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!