szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem jöttök zavarba, ha szembejön veletek egy-egy idegen szó? És mit szóltok hozzá, ha több tucattal találkoztok? Ezekkel a kvízekkel próbára tehetitek magatokat.

Indítsunk valami egyszerűbbel

Mit jelent az uzurpátor? Vagy éppen a secco? A következő kvízből kiderül, mind a tíz szónak eltaláljátok-e a jelentését. 

Haspókoknak kötelező

Szeretitek a hasatokat? Úgy gondoljátok, hogy nektek nem lehet olyan ételeket és főzéssel kapcsolatos kifejezéseket mutatni, aminek ne tudnátok a jelentését? Akkor ezt a tesztet mindenképpen ki kell próbálnotok. 

Ti mitől féltek?

Manapság már szinte végeláthatatlan a fóbiák sora, de tudjátok, hogy pontosan mit takar a dentofóbia vagy éppen a xenofóbia? A következő kvízzel tesztelhetitek a tudásotokat. 

Fordítottunk a dolgon

Az idegen szavas tesztjeinkben általában egy idegen szót és három jelentést adunk meg, amiből ki kell választanotok a helyeset. Most megfordítottuk a dolgot: egy jelentés és három idegen kifejezés vár rátok. Lássuk, így sikerül-e kifognunk rajtatok

Végül egy komolyabb téma

Miből lehet megtudni, ha egy gyerek bajba kerül? Sajnos nem mindig derül ki, ha éppen valaki piszkálja, kellemetlen helyzetbe hozza az iskolában vagy annak falain kívül, ugyanis ezt sokszor eltitkolják. Segíteni így végképp nehéz. Vannak azonban bizonyos kulcsszavak - főként angolból átvett kifejezések - amelyeket gyakran használnak a diákok (is) egymás sértegetésére, zaklatására. Teszteljétek, a következőkkel találkoztatok-e már, és ha igen, akkor tényleg jól értették-e, hogy pontosan miről is lehet szó.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!