szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mit tehet az, akinek végleg lejár a diákigazolványa? Így élhettek különböző kedvezményekkel akár Európa-szerte.

Milyen kedvezményekre jogosíthat fel az EYCA-kártya?

Európa-szerte igénybevehetőek kedvezmények a kártya felmutatásával 5 %-tól akár 30 %-ig terjedően. Többek között múzeumi belépőket, színház- és egyéb jegyeket is vásárolhattok vele olcsóbban.

Hány éves korig lehet valakinek ilyen kártyája?

30 év alatt kell, hogy legyen az a kártyahasználó, aki kedvezményt szeretne igénybe venni.

Hol igényelhető?

Magyarországon a tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkezők diákigazolványa egyben EYCA-kártya is, tehát annak annak nem kell EYCA-kártyát igényelnie, akinek van érvényben lévő diákigazolványa (EYCA-matrica található a kártya hátoldalán).

Akinek pedig már lejárt a diákigazolványa, de még nincs 30 éves, az Oktatási Hivatal oldalán keresztül igényelhet ilyen kártyát.

Így látogathatjátok a múzeumokat teljesen ingyen

26 éves kor alatt az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel, az állandó kiállításokat pedig a hónap egy kijelölt, hétvégi napján teljesen ingyen látogathatjátok. Mutatjuk a részleteket.

Az EYCA-kártya a személyes adatok megadása, fénykép feltöltése és a szükséges díj (2490 forint) online befizetése után, meg is lehet rendelni, majd az elkészült kártyát postán vagy személyesen vehetitek át, további infókat az igénylésről itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!