szerző:
Eduline

Milyen nyelvekből tett nyelvvizsga díját kaphatjátok vissza? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Pontosan milyen nyelvekre vonatkozik, hogy ha vizsgázom idén, akkor visszakapom a vizsgadíjat?

A támogatott nyelvekből 2018. január 1-jét követően elsőként sikeresen megszerzett államilag elismert általános nyelvi vagy szaknyelvi komplex B2 típusú (középfokú) vagy komplex C1 típusú (felsőfokú) nyelvvizsga díja visszaigényelhető.

Mit jelent pontosan államilag elismert általános nyelvi vagy szaknyelvi vizsga?

Támogatott nyelv az angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani/lovári, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn, ha a vizsga nyelve az érintett személy állampolgársága szerinti ország hivatalos nyelvétől eltérő, továbbá nem magyar állampolgárságú személy esetén a magyar nyelv.

Ingyenes nyelvvizsga 2018-tól: mekkora összeg jár vissza?

Legfeljebb mekkora összeget kaphattok vissza, ha 2018-ban sikeres nyelvvizsgát tesztek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Szeretnék jövőre nyelvvizsgázni, ez lesz az első próbálkozásom. Mekkora összeget kapok vissza az államtól, ha sikerül a vizsga? 2018-tól azok, akik a 35. életévüket nem töltötték be, és leteszik első sikeres B2-es vagy C1-es nyelvvizsgájukat, visszakapják a vizsga díját.