szerző:
Eduline

Egy igazán hasznos nyelvtanulós oldalt hoztunk nektek, ahol az angolon, németen vagy a francián kívül olyan nyelveket is megismerhettek, mint a szuahéli vagy a japán.

©

Memrise oldalára először regisztrálnotok kell - ingyenes -, és már ki is választhatjátok, melyik kurzust kezdenétek el. Senkit ne riasszon el, hogy más felhasználók által feltöltött tananyagból kell tanulni - neves intézmények, például a Cambridge is töltött már fel tananyagot, ráadásul a legtöbb már létező, offline tankönyvi tananyag online változata.

A Memrise szolgáltatásait elsősorban a szótanuláshoz használhatjátok: végig kell mennetek a szószedeten, és pár rövid feladatot is meg kell oldanatok, hogy rögzüljenek az új kifejezések. Érdemes folyamatosan visszajárni az oldalra, ahol több tucat gyakorlójátékot találtok - a legtöbb nagyon egyszerű és szórakoztató, ezekkel ismételhetitek át a korábban elsajátított szavakat. A Memrise-on bejelölhetitek az ismerőseiteket is, a tanulással pedig pontokat is szerezhettek, így versenyezhettek is egymással.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!