szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan azt gondolják, hogy nyelveket tanulni csak unalmas tankönyvekből és órai keretek között lehet, pedig ez egyáltalán nincs így. Rengeteg alternatíva létezik, amivel élvezetesebb lehet a tanulás. Ilyen például a sorozatnézés, amivel a szórakozáson kívül a tudásotokat is fejleszthetitek.

Jóbarátok

Ez a mára klasszikussá vált sorozat az amerikai angol tanulásának az egyik legjobb forrása, ugyanis a szereplők nagyon ritkán használnak bonyolultabb nyelvtani szerkezeteket és kifejezéseket. A párbeszédek kifejezetten lassúak, éppen ezért a kezdő nyelvtanulók is könnyen megérthetik. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindez rengeteg humorral van fűszerezve.

Így jártam anyátokkal

Gondoltátok volna, hogy az öt jóbarát történetét nem csak kikapcsolódás céljából, hanem nyelvtanulási szándékkal is érdemes nyomon követni? A sorozatban szereplő narrátor (Ted) végig segít követni a történetet, ami tele van olyan hétköznapi és valós kifejezésekkel, amikkel a tankönyvekben egészen biztos, hogy nem találkoznátok.

Agymenők

Ezzel a sorozattal rengeteg angol kifejezést tanulhattok meg a tudománnyal, a technológiával, az egyetemi élettel, a tanulással és a geek szubkultúrával kapcsolatban. A diák mellékszereplők párbeszédeiből pedig szleng szavakat is elsajátíthattok.  

Született feleségek

Ez a sorozat az élet számos területét és érzéseit – család, barátok, karrier, iskola, anyaság, szerelem, bosszú – felöleli, ami nyelvtanulási szempontból nagyon hasznos. A szereplők viszonylag gyakran kerülnek olyan helyzetbe, ahol hivatalos angolt kell használniuk, így ezzel a sorozattal ezt is gyakorolhatjátok. A párbeszédek hétköznapiak, ezért könnyű megérteni és lekövetni őket, miközben rengeteg szólással, közmondással és idiómával is találkozhattok.  

Így tanulhattok nyelveket akár zenehallgatás közben is: mire jó a Spotify?

Az előző cikkünkben arról írtunk, hogyan lehet a Netflix-et nyelvtanuláshoz hatékonyan felhasználni. A mostani írásban pedig arról lesz szó, hogyan lehet a másik nagy népszerűségnek örvendő oldalt, a Spotify-t igazán jól kihasználni, ha valaki nyelvet szeretne tanulni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.