szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pontot lehet kapni az egyetemi-főiskolai felvételin egy B2-es vagy C1-es nyelvvizsgáért? Hány pontot lehet kapni, ha valakinek több nyelvvizsgája is van? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Hány pontot lehet szerezni a felvételin a B2-es és a C1-es nyelvvizsgáért?

A középfokú, B2-es komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 28 többletpont, a felsőfokú, C1-es szintén komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért pedig 40 többletpontot kapnak a felvételizők.

Hány pontot lehet kapni, ha valakinek több nyelvvizsgája (például egy B2-es és egy C1-es) is van?

Maximum 40 többletpontot lehet kapni a nyelvvizsgáért a felvételin, így több nyelvvizsga esetén is ennyi jár.

Mi történik, ha ugyanabból a nyelvből nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit is tesztek?

Ebben az esetben csak az egyikért kaphattok többletpontot.

Fontos határidő: meddig kell nyelvvizsgázni ahhoz, hogy pluszpontot érjen a bizonyítvány?

Aki biztosra akar menni, az áprilisi nyelvvizsgára jelentkezik - ezt a tanácsot érdemes megfogadniuk az egyetemre-főiskolákra jelentkezőknek, ha biztosan meg szeretnék kapni a nyelvvizsga-bizonyítványukért járó 28 vagy 40 többletpontot. Értékes pontokról van szó: sokszor ezen múlik, bekerül-e egy jelentkező a kiválasztott szakra.

Mi történik, ha valaki igazoltan csak szóbeli vagy csak írásbeli nyelvvizsgát tud szerezni?

Ha a fogyatékossággal élő felvételiző igazoltan nem tudja a komplex nyelvvizsgát letenni, de szóbeli vagy írásbeli nyelvvizsgát szerez, azért többletpontot is kap a felvételin. Középfokú, B2-es szóbeli vagy írásbeli államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért ugyanúgy 28 pontot, felsőfokú, C1-es szóbeli vagy írásbeli államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért pedig szintén 40 többletpont járhat.

Nemzetiségi nyelvből, nemzetiségi nyelv és irodalomból tett érettségi vizsgáért lehet többletpontot kapni?

A magyarországi nemzetiségi középiskolában nemzetiségi nyelvből, nemzetiségi nyelv- és irodalomból tett érettségi vizsgáért 20 többletpontot kaphat a felvételiző, ha az érettségi vizsgával azonos nemzetiségi pedagógus szakra jelentkezik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!