szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha nyelvvizsgára készültök, de úgy érzitek, szükségetek lenne még egy kis gyakorlásra a nagy nap előtt, akkor ezzel az ingyenes alkalmazással ti is jól járhattok. Így készülhettek a hallás utáni szövegértésre.

Nemrég összegyűjtöttünk nektek pár olyan alkalmazást, amellyel a nyelvvizsga egyes részeire készülhettek akár otthonról is. Gyakorolhatjátok a szövegértést, a fordítást vagy a nyelvtant is. Most egy újabb alkalmazást ajánlunk, amellyel a hallás utáni szövegértésre gyakorolhattok.

German Listening alkalmazással kifejezetten hallás utáni szövegértést tesztelő feladatokat találtok, és évekre lebontva válogathattok a különböző témák között akár 2007-ig visszamenőleg. Így akár több száz témát nézhettek meg a nyelvvizsga előtt.

A szövegek meghallgatása közben használhattok szótárat, csak a kérdéses szóra kell kattintanotok, illetve követhetitek a témákat mondatról mondatra. A témák között van olyan lecke, amely a mindennapi kifejezéseket, a hírek nyelvezetét, a ritka szavakat dolgozza fel. Azonban nem csak hanganyagokat, hanem videókat is találhattok, anelyek alapján megismerkedhettek a különböző témákkal - ezek akár a nyelvvizsgán is előkerülhetnek.

Még négy ingyenes app, amellyel készülhettek az érettségire

Ingyenes alkalmazásokat kerestek, amelyek segítenek felkészülni az érettségire? Néhány napja több olyan appot mutattunk nektek, amelyekkel buszon/vonaton/szünetben tanulhattok. Most ajánlunk még négy ingyenes alkalmazást.