szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány kitart amellett, hogy 2020-tól a felsőoktatási felvételi feltétele legyen egy középfokú nyelvvizsga – mondta az Inforádiónak Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

Maruzsa Zoltán az Inforádiónak azt mondta, a kormány 2014-ben döntött arról, hogy ha probléma van a nyelvtudással, az ne a tanulmányok után, hanem lehetőleg az előtt derüljön ki. Hozzátette: a felvettek 70 százalékának ma is megvan a nyelvvizsgája.

A helyettes államtitkár kiemelte: a középiskolások számára elérhető lesz az államilag támogatott, kétszer két hét tanulás lehetősége, nyelvi környezetben, amelynek a célja, hogy a nyelvtan megtanulása mellett merjenek megszólalni a diákok az adott idegen nyelven.

Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy folyik a nyelvi mérés megújítása. A cél az, hogy 2021-től a megújult rendszer még alkalmasabb legyen iskolai és tanulói szinten visszacsatolást adni a nyelvtanulás körülményeiről.

Külföldi nyelvtanfolyamok: családoknál laknak majd a magyar középiskolások

Külföldi családoknál tölthetik a kétszer kéthetes nyelvi kurzust a 9. és a 11. évfolyamra járó magyar tanulók - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Jön a 2020-as felvételi szigor, de sok kérdésre még mindig nem kaptak választ a diákok

Jövőre átalakul a felvételi rendszer, de a középiskolások még mindig nem tudják, milyen részszabályok alapján kaphatnak majd többletpontokat.