szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szívesen gyakorolnátok a nyelvvizsga előtt? Nyelvtan, hallásértés vagy kiejtés? Ezzel az ingyenes appal mindent gyakorolhattok.

Az online alkalmazások közül az egyik leggazdagabb és legjobban feldolgozott hanganyaggyűjteményt a BBC Learning English aloldalain találjátok, amelyek már telefonra és tabletre letölthető formában is elérhetők.

©

A 6 Minute English felületen például hatperces, mindenféle témájú hanganyagokat hallgathattok meg, amelyekhez szómagyarázatokat is kaptok. Egy-egy rész közben feladatokat oldhattok meg és a hallott szöveg megértésén felül a kiejtést is gyakorolhatjátok az anyanyelvi beszélők hatására.

A témák érdekes és aktuális problémákra reflektálnak, miközben különböző nyelvtani magyarázó vagy szókincsbővítő célokat látnak el. Napi hat percben is tanulhattok, természetesen több száz anyag érhető el az alkalmazásban egyszerre, így bármikor bármilyen szöveget meghallgathattok.

Pénztárcabarát nyelvtanulás: ezzel a négy tippel több ezer forintot is spórolhattok

Akár középiskolásként, akár az egyetemi évek alatt tanultok nyelveket, érdemes figyelni az anyagiakra is. Most összeszedtünk pár hasznos tippet.