szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár középiskolásként, akár az egyetemi évek alatt tanultok nyelveket, érdemes figyelni az anyagiakra is. Most összeszedtünk pár hasznos tippet.

1. Keressetek alternatívákat a vásárlásra

Tankönyvvásárlás? Érdemes körbenézni a neten. Sok olyan oldalon találhattok nyelvkönyveket vagy tankönyveket, ahol kedvezményesen vagy akár cserével juthattok a kiválasztott tananyagokhoz. Arról nem is beszélve, hogy egyetemistaként és középiskolásként a legtöbb hallgató és diák legalább a saját iskolájának könyvtárával kapcsolatban van. Kölcsönözni sem rossz ötlet, a legnagyobb nyelvvizsgaközpontok anyagai ugyanis a legtöbb helyen megtalálhatóak. Sőt egy-egy oldalt fénymásolni is gazdaságosabb lehet, mint megvenni az egész könyvet.

Így szerezhetitek be a kötelező olvasmányokat teljesen ingyen

Megkaptátok az idei kötelező olvasmánylistát vagy több oldalas a sillabusz? Ha nem szeretnétek több ezer forintot kifizetni a kötelező olvasmányokért, akkor így spórolhattok a könyveken akár több ezer forintot is.

2. Nyissatok az online tananyagok felé!

Mi is nagyon sokszor ajánlottunk már olyan alkalmazásokat, amelyekkel a szókincset, nyelvtant vagy akár a kiejtést gyakorolhatjátok teljesen ingyen. Ha egy-egy ilyen alkalmazást letöltötök a telefonotokra, akkor bárhol és bármikor veletek lesz a tananyag. Ha már elegetek van a tankönyvekből és az iskolapadból, akkor játékosan, fejtörőkkel vagy memóriajátékokkal kikapcsolódásként is tanulhattok új fogalmakat.

Ha pedig nemcsak gyakorolni szeretnétek, hanem konkrét elképzelésetek van a nyelvvizsgaszerzéssel kapcsolatban, akkor az Eduline online tanfolyamokat kínáló oldalán akár az egész vizsgára felkészülhettek otthonról.

3. Papíron jobbak vagytok?

Ez sem baj. Van, akinek nem jön be az online tanulás, és nem szereti, ha nincs a kezében a tananyag. Ilyenkor érdemes jegyzetelni és szókártyákat készíteni.

Nem hiába mondják, hogy az ismétlés fontos. Ha újra megoldjátok a már átbeszélt feladatokat és ellenőrzitek magatokat, akkor a típusfeladatok bevésődnek. Akár a neten is találhattok olyan feladatokat, amelyek kapcsolódhatnak a leckétekhez. Illetve ma már a legtöbb tankönyvhöz adnak mellékletet CD-n vagy hozzáférést az online anyagokhoz. Ezekről az iskolában és a nyelvórákon általában megfeledkeznek, pedig nagyon hasznos anyagokat találhattok rajtuk, amelyekkel otthon is gyakorolhattok.

Így is tanulhattok nyelveket: szókincsfejlesztés és nyelvi gyakorlatok online

Szívesen belekezdenétek egy új nyelv tanulásába vagy éppen az angoltudásotokat frissítenétek fel? Online nyelvi kurzusokat ajánlunk.

4. Szórakozás idegen nyelven?

Hasznos, ha az adott idegen nyelven hallgattok zenéket, néztek filmeket és sorozatokat (természetesen még hasznosabb, ha a felirat is azon a nyelven van). Ha van időtök, nemcsak videókat, hanem angol vagy német hírcsatornákat is érdemes nézni.

Sőt érdemes olyan beszélgetőpartnereket is keresni, akikkel gyakorolhatjátok az adott idegen nyelvet, kötetlen formában is.

Huszonöt oldal, ahol a legjobb ingyenes online kurzusokat találjátok

Hogyan tanulhattok nyelveket vagy programozást teljesen ingyen, online?