Rossz hír: nehezebb lesz az angolérettségi, jönnek a változások

Májusban kezdődnek az érettségi vizsgák: ma annak néztünk utána, hogyan változik ettől az évtől a közép- és az emelt szintű angolérettségi.

1. változás: nincs több A2-es feladat

Az Oktatási Hivatal összefoglalója alapján a középszintű angolérettségi a korábbi A2-B1 szinthez képest tisztán B1-es szintű lesz - ez szintemelkedést jelent. A B1-es szintről ebben a cikkben találtok részletes leírást.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Shutterstock

2. változás: új témakör

A középszintű és az emelt szintű szóbeli új témakörrel - gazdaság - bővül. A középszintű "társalgás" feladat egy témát érint, a vizsgázónak ezzel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia.

A középszintű szóbeli harmadik feladatában - "önálló témakifejtés" - a vizsgázók a témát a hozzá tartozó irányító szempontok (és két kép) segítségével fejtik ki.

3. változás: új elem a "vita" feladatban

Az emelt szintű szóbeli témaköreinek listája szintén kibővül a "gazdaság" témakörrel. A "vita" feladatban új elem, hogy a vizsgázókat három irányító szempont segíti, amelyek szerepelnek a kihúzott tétellapon.

Meglepetés vár az érettségizőkre: hogyan kerül nyelvvizsgafeladat az OFI oldalára?

Hiába keresik az új nyelvi érettségi mintafeladatsorait a végzős középiskolások az Oktatási Hivatal oldalán - míg a nyelvvizsgaközpontok mindegyike elérhetővé tesz legalább egy teljes aktuális feladatsort, addig az oktatás.hu-ról egyelőre csak az elmúlt évek írásbelijeit tölthetik le a diákok.hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásNyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X